Nieuws

Quick’20 speelt voor 3e achtereenvolgende keer gelijk

zondag 3 april 2022 - 1e selectie


Koploper Quick’20 speelde voor de derde keer op rij gelijk. Ditmaal niet met een brilstand van 0-0, maar met aan beide kanten 2 doelpunten en een eindstand van 2-2.

 

De eerste kleine kans was voor Quick’20, het eerste doelpunt werd al in de 7e minuut gemaakt door de bezoekers. Te Kolsté van Hulzende Boys maakte gebruik van de verwarring in de Quick verdediging en zorgde voor de 0-1. Hij raakte eerste de paal, de herkansing verzilverde hij wel.

Quick’20 was niet erg onder de indruk en met vereende krachten knokte het zich terug. Niet veel later scoorde Quick’20 de gelijkmaker. In de 12e minuut schoof Jip Kemna de bal mooi binnen na een assist van Joris Snijders 1-1.

 

Zonder sprankelend spel ging de wedstrijd in de eerste helft mooi op en neer. Op het kunstgrasveld zochten beide teams volop de aanval en bleef de vraag wie de volgende treffer zou scoren. Quick’20 nam lopende de 1e helft steeds meer het initiatief en kreeg het overwicht. In de 40e minuut kwam het op 2-1 na een demonstratie van knap combinatievoetbal. Via de weer betrouwbare goalie Maarten Meijer kwam de bal bij Tim Zwienenberg die uit een een-tweetje met Jip Kemna zelf de 2-1 inkopte.

 

Direct na rust leverde Frank Eulderink een voorzet af die net niet hard genoeg was voor Jesse Kip om met het hoofd te scoren. Tussen de 55e en 75e minuut voerde Hulzense Boys de druk op het Quick doel op en een doelpunt zat eraan te komen. Die viel in de 70e minuut na knap doorzetten van Sander Kamphuis, 2-2.

 

Hulzense Boys leek niet te beseffen dat het Quick’20 de eerste nederlaag kon toebrengen, want in plaats van vol op de aanval te blijven spelen, kroop het wat in de verdediging. Quick’20 kreeg wat kleine kansen en was de bovenliggende partij in de laatste 10 minuten. Er vielen geen goals meer en zo eindigde het duel met 2-2.

 

Quick’20 trof in Hulzense Boys een voetballende ploeg en de sterkste tegenstander tot nu toe. Er is in ieder geval weer gescoord en dat geeft hoop voor aanstaande zaterdag als Quick’20 uit speelt tegen Den  Ham om 14.00 !

 

Het vertoonde spel is nog niet wat het de eerste 13 wedstrijden was, gisteren liet de ploeg zien dat het goede oude combinatievoetbal er nog steeds inzit. Wat vaker van afstand gericht op goal schieten en de sluitpost van de tegenstander op de proef stellen en niet te vaak voor jezelf de eer opeisen in kansrijke situaties doet wonderen de komende tijd.

 

Quick’20 – Hulzense Boys 2-2 (2-1).
7. Te Kolsté 0-1, 12. Kemna 1-1, 40. Zwienenberg 2-1, 70. Kamphuis 2-2.

 

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube