Nieuws

Quick’20 is tijdelijk uit vorm

zondag 27 maart 2022 - 1e selectie


De entourage bij De Esch nodigde uit voor een prachtige pot voetbal op deze zonnige zaterdagmiddag. Er waren dan ook ruim 700 toeschouwers naar sportpark De Weschterik gekomen. Voor, tijdens en ruim na de wedstrijd zorgden velen ervoor dat de penningmeester van De Esch zeer tevreden kan terugkijken op deze sportieve middag.

Ook de spelers en aanhang van De Esch zullen dat doen, omdat er een kostbaar puntje werd gehaald tegen de koploper. Wie er niet voldaan zullen terugkijken op de wedstrijd zijn de selectie en aanhang van Quick’20.

Alle toeschouwers hebben zich geen moment hoeven te vervelen, want het spel van Quick’20 was niet goed, aan beide kanten waren er volop kleine of grote mogelijkheden op een goal en er werd fel, maar sportief gestreden van de eerste tot de laatste minuut.

 

Nadat de stadsprins voor het eerst in Oldenzaals carnavalshistorie de aftrap deed van een stadsderby was het meteen Quick’20 dat het initiatief nam. Thuis stond de koploper al na zes minuten met 2-0 voor, gisteren gebeurde dat niet en na 90 minuten plus blessuretijd eindigde de wedstrijd zoals die was begonnen met 0-0.

Quick’20 begon wel goed en kreeg wat kleine kansen, het veldspel liet erg te wensen over en het hoge niveau van de eerste 13 duels werd bij lange na niet gehaald. Trof het vorige week nog een tegenstander die zich ingroef en zelfs bij balbezit de bal rechtstreeks over de achterlijn van Quick’20 schoot, De Esch voetbalde volop mee.

De betere kwaliteit van Quick’20 kwam gisteren niet uit de verf. Had het vorige week nog weinig geluk, tegen De Esch waren er te veel foute passes en was het team onherkenbaar ten opzichte van voorheen. Het is ook wel jammer dat de hoofdvelden van beide teams zeer hobbelig zijn en zonder dat als excuus aan te voeren is het toch vooral Quick’20 dat daar als technische ploeg moeite mee heeft.

 

Over de hele wedstrijd gezien was winst voor De Esch mogelijk geweest. In de eerste helft werden 2 honderd procent kansen gemist en beide keren was doelman Maarten Meijer op zijn hoede. De kans van Tom Dreierink was eigenlijk niet te missen. In de tweede helft kreeg De Esch ook nog een prima kans op de voorsprong, maar alleen voor de doelman ging die opnieuw mis. Zo deed de keeper van de uit club prima werk en zou hij tot man van de wedstrijd zijn gekozen, ware het niet dat zijn collega Lars Iepma dat werd. In de 70e minuut kreeg Quick’20 een strafschop nadat Jesse Kip in het zestienmetergebied onderuit werd gehaald. Aanvoerder Ryan Snelders legde de bal op de stip en haalde hard uit in de rechterhoek, met een katachtige reactie voorkwam Lars een doelpunt door de bal uit het doel te stompen. Na de gemiste penalty probeerde Quick’20 nog wel de score te openen, maar daarvoor ontbrak de broodnodige slimheid en overtuiging in het spel.

De score voor het aantal gemiste honderd procent kansen was uiteindelijk 3-1 in het voordeel van de Esch, de gemiste strafschop niet meegerekend.

 

Zo is de voorsprong van Quick’20 op nummer twee Hulzense Boys in twee weken tijd geslonken van tien naar zes punten. Aanstaande zaterdag heeft Quick’20 de kans zich te revancheren voor twee opeenvolgende gelijke spelen door thuis te winnen van diezelfde nummer twee. En niet iedereen wil accepteren dat het twee weken wat minder ging, het voetballen op zich verleer je niet zo snel en ook als is het op een minder goed bespeelbaar veld, Quick’20 moet zich herpakken en met ieders inzet is dat geen onoverkomelijke opgave en komen er vast weer betere tijden aan. En vergeet niet, na 15 competitiewedstrijden is er nog steeds niet verloren.

 

De Esch – Quick’20 0-0.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube