Nieuws

Voorbeschouwing De Esch tegen Quick’20

vrijdag 25 maart 2022 - 1e selectie


De eerste wedstrijd tussen Quick’20 en De Esch was dit seizoen op 23 oktober bij Quick’20 en de thuisclub won die onvervalste Oldenzaals stadsderby met
6-1.

 

De Esch won de eerste 3 wedstrijden en verloor daarna twee keer achter elkaar. In het 6e duel speelde De Esch gelijk en in de 9e wedstrijd werd er weer gewonnen, waardoor de teller kwam op 13 punten uit 9. Nu staat die teller na 12 wedstrijden nog steeds op 13 punten met een doelsaldo van minus 14, met 17 voor en 31 tegen. De Esch staat nu op plek 12, gelijk met ASC’62 dat één wedstrijd meer heeft gespeeld.

 

Het verhaal van Quick’20 is dat pas na 5 overwinningen het eerste puntverlies werd geleden met een gelijkspel van 1-1 bij IJVV en afgelopen zaterdag werd voor de tweede keer gelijk gespeeld, nu thuis tegen nummer voorlaatst ASC’62. De teller staat op 38 punten uit 14, met 12 overwinningen, 2 gelijke spelen en nog geen enkele nederlaag. Doelsaldo is plus 38, met 48 voor en 10 tegen.

De voorsprong op nummer 2 Hulzense Boys is 10 punten, de club waarvan De Esch op 26 februari thuis won met 2-1.

 

Lopende het huidige seizoen hebben zowel De Esch als Quick’20 te maken met korte of langdurige blessures. Corona gooit daarbij ook nog regelmatig roet in het eten met afgelasting van een duel of spelers die niet mee kunnen doen. De Esch heeft zeker al eenmaal meegemaakt dat een duel daardoor werd afgelast, Quick’20 heeft daardoor nog geen wedstrijd hoeven te missen.

 

Wat langdurige blessures betreft zijn bij Quick’20 Dylan Rickhoff, kruisband en inmiddels succesvol geopereerd, Chiel ter Braak, bovenbeen, sowieso dit seizoen niet meer van de partij. Tommie Nuchelmans van De Esch is ook langdurig afwezig wegens een dubbele beenbreuk.

 

Wat de wedstrijd morgen zal brengen blijft toch nog een vraag. Quick’20 is wel weer de torenhoge favoriet, plaatselijke derby’s zijn altijd anders dan “normale” competitieduels.

De spelers van De Esch zullen erop gebrand zijn de plaatsgenoot een loer te draaien en ze te trakteren op de eerste nederlaag. De onderlinge rivaliteit is op zich prima, in zo’n duel spelen ook zaken mee als spelers die het bij Quick’20 net niet haalden en bij de thuisclub nu een stabiele factor zijn. En wat is er nou mooier dan te winnen van de tot nu ongenaakbare nummer 1.

 

Ook is De Esch erin geslaagd in anderhalf jaar tijd het aantal sponsoren uit te breiden van 12 naar 73. Die worden morgen allemaal feestelijk ontvangen en de selectie van De Esch is er alles aan gelegen hun te bedanken met een cadeau in de vorm van een overwinning.

 

Het lijkt erop dat heel Oldenzaal opnieuw reikhalzend uitkijkt naar deze stadsderby. En er worden nog meer toeschouwers verwacht dan bij de wedstrijd op Vondersweijde vorig jaar. Op sportpark De Weschterik zal het misschien wel op een sportieve wijze tekeer gaan als nooit tevoren.

 

Quick’20 wil natuurlijk 15 wedstrijden op rij ongeslagen blijven en de Esch zal proberen daaraan een einde te maken en daarmee zelf de gedeelde 12e plaats te verlaten.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube