Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 tegen ASC’62

vrijdag 18 maart 2022 - 1e selectie


ASC’62 bestaat 60 jaar, maar of aan dit jubileum aandacht wordt besteed is onbekend. De club opgericht in 1962 speelt op sportcomplex Gerner in Dalfsen waar ook SV Dalfsen op zondag speelt.

Zaterdagclub ASC’62 speelt de laatste 11 seizoenen onafgebroken in de 2e klasse, de 2 wegens Corona afgebroken competities niet meegerekend. De hoogste klassering was de tweede plek in de competitie 2012-2013.

In de huidige competitie draait de club niet goed en staat het constant bij de onderste vier. In de 1e periode was de score 9 punten uit 8 en in de huidige 2e periode staat  het op 3 uit 3. Een opvallende overwinning is wel die van 26 februari 2022 tegen Sparta E., thuis werd het 4-1.

ASC’62 staat op de voorlaatste 13e plaats met 12 punten uit 12, wel op gelijke hoogte met de nummer 12 WVF dat een beter doelsaldo heeft.

 

Quick’20 won in de allereerste competitiewedstrijd van dit seizoen uit met 2-0 bij ASC’62. Die stand was al bij rust bereikt door goals van Ryan Snelders (penalty) en Jip Kemna. Quick’20 was toen de betere ploeg, maar in die wedstrijd toonde de thuisclub zich allesbehalve een degradatiekandidaat, een positie waarin het nu wel verkeert.

 

Quick’20 won de 1e periode over 8 wedstrijden met 22 punten, alleen uit tegen IJVV werd gelijk gespeeld. Na de 1e helft van de competitie staat Quick’20 ongeslagen bovenaan met  37 uit 13 en 48 gemaakte goals en 10 tegen. De voorsprong op nummer 2 Hulzense Boys is 10 punten.

 

Afgelopen zaterdag deed Quick’20 het knap met een ruime 1-4 overwinning bij Be Quick’28 in Zwolle met een team dat op veel plaatsen was gewijzigd door blessures. Zes minuten voor tijd was het nog 1-1 en scoorde Peter Elia met een magistrale vrije trap bovenin de kruising de 1-2, een doelpunt dat zelfs de landelijke media haalde.

 

Iedereen kijkt al reikhalzend uit naar de onvervalste derby volgende week zaterdag uit bij plaatsgenoot De Esch om 14.30 uur.

Toch zullen alle ogen eerst gericht moeten zijn op de wedstrijd tegen ASC’62.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube