Nieuws

Quick’20 wint door effectiviteit jonge invallers

zondag 13 maart 2022 - 1e selectie


Wat is het toch mooi om te zien dat Quick’20 over een brede kwalitatief goede selectie beschikt. En gisteren kwam dat zeer goed uit. In de warming-up viel Bart Huyts al uit en vanaf of kort na de winterstop zijn Dylan Rickhoff (speelt niet meer dit seizoen), Chiel ter Braak en Jesse Kip (langdurig) en Yannick Heskamp, Tim Zwienenberg en Loed Keizer één of meer wedstrijden niet inzetbaar wegens blessures. Ook Thomas Bosch is al lang geblesseerd Van die 8 namen zijn de meesten normaliter basisspelers.

 

Tegenstander Be Quick’28 had ook wat geblesseerden en nu de competitie er voor de helft op zit blijkt toch wel dat er door blessures spelers uitvallen en ook het spelen op kunstgras zou daarop van invloed kunnen zijn en mogelijke schorsingen komen erbij.

De elf op het veld moeten het doen en als het dan wat minder loopt kunnen er maximaal 5 spelers worden gewisseld met uitzonderingen op die regel. Beide teams maakten er gisteren optimaal gebruik van om veel spelers te wisselen.

 

Quick’20 begon sterk aan de wedstrijd en wat vooral de eerste helft opviel was dat beide teams met lange ballen van achteren direct de voorwaartsen in stelling probeerden te brengen. De eerste kans was voor Be Quick’28 in de 5e minuut, keeper Maarten Meijer werkte de bal met zijn voet tot corner. Maarten Meijer toont zich tot nu een betrouwbare en stabiele vervanger voor Chiel ter Braak. Ook heeft hij prachtige uittrappen die tot ver over de middenlijn bij een medespeler komen.

 

In de 13e en 20e minuut kreeg eerst Issy Wevers en daarna Jip Kemna een prima kans op de openingstreffer. Die kwam er in de 23e minuut voor Quick’20 en de vraag is of Lennart Jansink die maakte of Frank Eulderink. Volgens de scheidsrechter Frank Eulderink, omdat de bal van Lennart Jansink niet over de doellijn was, Frank Eulderink schoot de bal in de rebound nog knap over de lijn, 0-1. Zonder doellijntechnologie was moeilijk te zien of de bal van Lennart Jansink de doellijn al had gepasseerd. Quick’20 juichte al, Frank Eulderink wachtte zijn kans af.

Frank Eulderink krulde de bal in de 29e minuut in de bovenhoek, de goalie van Be Quick’28 zweefde die uit zijn doel. Jelle Leenders kopte in de volgende minuut de bal net naast na een misser van de keeper uit een corner. Als Quick’20 wat zorgvuldiger met de kansen was omgegaan had de ruststand zo 0-3 kunnen zijn.

 

Meteen na rust had Issy Wevers de verlossende 0-2 op zijn schoen, maar alleen voor de doelman schoot hij de bal recht op de doelman af. Issy Wevers had geen gelukkige dag. Be Quick’28 rook nu haar kans en begon ook beter te spelen. Dat resulteerde in de 54e minuut in de gelijkmaker van Jarno van Essen. Het spel ging mooi op en neer en het leek erop dat de thuisclub eerder op voorsprong zou komen dan Quick’20. In de 59e minuut kwamen Willem Huisken en Peter Elia in het veld voor Milan Braam en Issy Wevers en in de 74e minuut werden Frank Eulderink en Lennart Jansink gewisseld voor Mike Tanke en Jelle Damhuis.

 

Quick’20 werd weer de betere partij en de ingevallen “jonkies” lieten zien waarom ze tot de selectie horen. In de 84e minuut werd aan Quick’20 een vrije trap toegekend en schijn bedriegt want niet Ryan Snelders maar Peter Elia nam die en hoe. Hij joeg de bal prachtig in de kruising. De keeper kon de bal niet uit de linkerbovenhoek duiken. Twee minuten later kwam Quick’20 nog met de schrik vrij toen een doelpunt van de thuisclub wegens buitenspel werd afgekeurd na een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter.

Quick kreeg daarna meer ruimte en maakte er nog twee in de 89e en 90e minuut. Zowel bij de 3e als de 4e goal was de assist van Peter Elia. Eerst legde hij de bal breed op Mike Tanke die beheerst inschoot, 1-3 en even later speelde hij diep op Jip Kemna die even beheerst de 1-4 inschoot. Zo eindigde de wedstrijd nog in een ruime overwinning voor Quick’20 en daar zag het niet naar uit tot de 86e minuut.

 

Aanstaande zaterdag speelt Quick’20 thuis tegen ASC’62 en begint de tweede competitiehelft. Quick’20 staat na 13 duels bovenaan met 37 punten, 10 meer dan nummer twee Hulzense Boys.

 

Be Quick’28 – Quick’20 1-4 (0-1).

23. Frank Eulderink 0-1, 57. Jarno van Essen 1-1, Peter Ilia 1-2, 89. Mike Tanke 1-3 en 90. Jip Kemna 1-4.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube