Nieuws

Quick’20 wint ook met minder goed voetbal

zondag 6 maart 2022 - 1e selectie


Dat je wedstrijden niet altijd met ruime cijfers wint weet Quick’20 sinds gistermiddag ook. Vanaf het begin was het een wedstrijd die eigenlijk geen moment verveelde ook al was het voetbal van beide kanten over de hele wedstrijd gezien niet hoogstaand.

 

De eerste echte scoringskans was al in de 5e minuut voor WVF. Doelman Maarten Meijer tikte de bal over. Maarten verving gisteren de geblesseerde doelman Chiel ter Braak. En op één kleine fout na verdedigde hij zijn doel met verve door vooral in de tweede helft een aantal keren knap een doelpunt te voorkomen.

De eerste goede aanval van Quick’20 leverde bijna een goal op, ware het niet dat de vrijstaande Issy Wevers de bal tegen de paal schoot. Het was na ook aanvallen van WVF toch Quick’20 dat scoorde. Nadat Cas Goorhuis Oude Sanderink de weg naar het doel voor hem slim vrijmaakte scoorde Frank Eulderink de 0-1, maar hij moest hiervoor wel eerst 3 tegenstanders uitkappen.

Frank kreeg daarna nog een goede mogelijkheid voor de 0-2 en Quick’20 moest wel scherp blijven om de snelle uitvallen van WVF af te weren. Het spel ging mooi op en neer en zowel WVF als Quick’20 bleven kansen scheppen. In de 23e minuut scoorde Issy Wevers de 0-2 na aangeven van Frank. Issy had kansen op meer.

 

Vier minuten voor rust werd het net geen 1-2 na een fraaie redding van Maarten. Net voor het rustsignaal raakte Tim Zwienenberg geblesseerd aan zijn enkel. Het zag er ernstig uit, achteraf bleek dat het waarschijnlijk mee kan vallen en dat zal komende week wel duidelijk worden.

 

Na rust speelde Quick’20 slordig, al had het wel behoorlijk wat kansen die niet benut werden. Omdat WVF probeerde te voetballen verveelde de wedstrijd nooit. WVF had ook wel een paar goede kansen, een doelpunt zat er niet in. Vanaf de zijlijn leek het of een tegendoelpunt de wedstrijd nog op zijn kop kon zetten, het was maar schijn.

De beste kans op een doelpunt kreeg Quick’20 toen in de 75e minuut Joris Snijders onreglementair werd gestuit in het strafschopgebied en de scheidsrechter een strafschop toekende. Jelle Leenders wou die nemen als aanvoerder, maar Jip Kemna eiste de bal op en hij schoot de bal zodanig nonchalant dat de keeper van WVF die stopte en zo bleef het
0-2.

Vooral in de tweede helft losten in het centrum van de defensie Jelle Leenders en Yannick Heskamp de problemen vakkundig op. Jelle was invaller voor de zieke Ryan Snelders. Een smet op de wedstrijd was het uitvallen van Yannick met een geblesseerde knie. En dat kon wel eens een langdurige blessure worden, wat onderzoek binnenkort zal uitwijzen. Ook een smet was de rode kaart in de 90e minuut voor een speler van WVF na een zeer onbezonnen domme overtreding op invaller Lennart Jansink. Dat was totaal onnodig in deze sportieve wedstrijd.

 

Zo heeft Quick’20 er weer drie punten bij en kan het zich opmaken voor de topper uit tegen nummer drie Be Quick’28 aanstaande zaterdag. Dat team staat 11 punten op Quick’20 achter met één wedstrijd minder gespeeld.

 

WVF – Quick’20 0-2 (0-2).

13′ Frank Eulderink 0-1, 23′ Issy Wevers 0-2, 76. Jip Kemna mist penalty.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube