Nieuws

Quick’20 wint ook haar zesde thuiswedstrijd met overmacht

zondag 27 februari 2022 - 1e selectie


Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen, vanwege de Russische inval in Oekraïne. Daarna kon scheidsrechter Assink fluiten voor de aftrap en hij had een makkelijke middag waarin allebei de ploegen sportief speelden.

 

In de TC/Tubantia is o. a. het volgende te lezen: “Koploper Quick miste om uiteenlopende redenen (of zoals boze tongen fluisterden: door carnaval) veel spelers, maar won desondanks gewoon weer dik”.

Waar dit verhaal vandaan komt ?? Ten opzichte van de opstelling van vorige week was de enige wijziging de spitspositie die Issy Wevers dit keer innam in plaats van de vorige week geblesseerd uitgevallen Dylan Rickhoff. Wel waren voor de winterstop Bart Huyts en Jesse Kip basisspelers, maar zij waren of geblesseerd of net terug van vakantie en deden daarom niet mee.

En het is al eens eerder gezegd, Quick’20 heeft een kwalitatief brede selectie waarbij het niet altijd opvalt als één of meerdere basisspelers niet meedoen.

 

Enter Vooruit gaf Quick’20 in de eerste 15 munten goed partij en was gretig en zat er fel op om Quick’20 niet in haar normale spel te laten komen. Het probeerde te voetballen maar zag al gauw in dat Quick’20 een maatje te groot is om optimale tegenstand te bieden. Uitblinker bij de tegenstander was doelman Teun Nijhof die niets aan de vier doelpunten kon doen en liet zien dat hij een zeer betrouwbare sluitpost is en gisteren voorkwam hij een veel hogere nederlaag voor zijn ploeg Enter Vooruit.

 

In de 1e minuut had Frank Eulderink al een kleine kans om te scoren, in de 5e minuut werd een schot van Enter V. door doelman Chiel ter Braak gekeerd.  Daarna volgde een ware stormloop van Quick’20 op het “vijandige” doel. Eerst speelde Milan Braam de bal diep op Frank Eulderink en dat leverde een corner op. In de 14e minuut schoot Frank uit de draai in de verste hoek van het doel net naast en in de 20e minuut miste Issy Wevers een goede kans. In de 26e minuut kwam dan eindelijk het eerste doelpunt via het driemanschap Tim, Frank en Issy. Prachtig combinatiespel werd door Issy Wevers afgerond met de 1-0.

Na een half uur schoot Jip Kemna de bal naast en was het beter geweest de bal breed te leggen waar 2 spelers van Quick’20 volledig vrij voor het doel stonden. Nog voor rust kwam Quick’20 op 2-0, al had het hiervoor wel een strafschop nodig. Frank werd onderuit gehaald in het zestienmetergebied en aanvoerder Ryan Snelders benutte de penalty feilloos.

 

Na rust was het eenrichtingsverkeer en was een hogere score mogelijk dan de uiteindelijke 4-0. Een keiharde pegel van Cas Goorhuis spatte op de lat uiteen en anders was het wel de doelman van de uitploeg die als een ware sta in de weg tussen de palen stond. Issy Wevers zorgde in de 68e en70e minuut voor de 3-0 en de 4-0. Daarmee liet hij zien dat hij een uitstekende optie is om als midvoor te spelen als Jesse Kip of Dylan Rickhoff niet kunnen spelen. De derde goal van Issy was ook na de derde assist van Frank Eulderink die de bal op maat voorzette naar Issy en die hoefde de bal nog enkel het beslissende zetje te geven voor de 3-0. Issy maakte ook de 4-0 door uit een scrimmage raak te schieten.

 

De eindstand van 4-0 was dus zeker niet geflatteerd.

 

Plaatsgenoot De Esch bewees Quick’20 een goede dienst door thuis met 2-1 te winnen van nummer twee Hulzense Boys. Quick’20 staat nu 10 punten voor en elf op nummer drie Be Quick’28. Er volgen nu twee uitwedstrijden naar achtereenvolgens WVF en Be Quick’28.

Dan kan de voorlopige stand worden opgemaakt als de competitie voor de helft is afgemaakt.

 

Quick’20 – Enter Vooruit 4-0 (2-0).

26. Issy Wevers 1-0, 38. Ryan Snelders 2-0 (penalty), 68 en 70. Issy Wevers 3-0 en 4-0.

 

Klik hier voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube