Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 tegen Enter Vooruit

vrijdag 25 februari 2022 - 1e selectie


De nummer 1 tegen de nummer 9.

Enter Vooruit viert dit jaar het honderdjarig bestaan.  De club heeft in haar historie meestal in de 2e klasse zaterdag gespeeld. Hoogtepunt in de geschiedenis was tweemaal een verblijf in de eerste klasse zaterdag. Einde jaren 80 en einde jaren 90 van de vorige eeuw was Enter Vooruit een degelijke middenmoter in die klasse.

 

De bekendste speler was toen midvoor Folkert Velten, die vaak scoorde. Later speelde hij 10 seizoenen bij Heracles Almelo dat toen nog in de 1e Divisie uitkwam. Hij heeft vanwege zijn geloofsovertuiging nooit bij een eredivisieclub gespeeld want “voetballen op zondag is niet te combineren met de kerk”. De eredivisie speelde toen alleen op zondag en de 1e divisie dan juist niet. In de huidige selectie van Enter Vooruit komt de naam Velten veelvuldig voor.

 

Enter Vooruit begon dit jaar niet goed aan de herstart van de competitie. Afgelopen zaterdag werd thuis met 2-1 verloren van WVF. Enter Vooruit heeft 12 punten uit 10 met 22 goals voor en 17 tegen.

Het valt op dat van de 5 thuiswedstrijden alleen de allereerste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen, 7-0 tegen PH. De andere vier gingen verloren en uit werd driemaal gewonnen en tweemaal verloren.

 

Quick’20 is vorige week goed begonnen aan de herstart van de competitie. De eerste wedstrijd in 2022 werd overtuigend gewonnen met 6-0 bij Be Quick Z.

Thuis werden alle 5 duels gewonnen en uit viermaal en één keer gelijkgespeeld. Zo staat Quick’20 met zeven punten voorsprong ruim bovenaan met 28 uit 10 en 38 goals voor en 9 tegen.

 

Niet iedereen van de technische staf wil het graag horen, maar het is niet de vraag of, maar wanneer Quick’20 kampioen wordt. En dat is helemaal geen arrogantie, maar gewoon reëel als  je het vertoonde spel in alle wedstrijden tot nu erbij betrekt. Het kan zijn dat de ploeg zich nog een keer tegenkomt door ernstige zelfoverschatting, het moet mogelijk zijn ongeslagen te promoveren.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube