Nieuws

Quick’20 begint goed in 2022 met gemakkelijke 6-0 winst bij Be Quick Z.

zondag 20 februari 2022 - 1e selectie


Quick’20 had, op wat kleine plaagstootjes van Be Quick. Z. na, een gemakkelijke middag in Zutphen. De eerste zes minuten waren er al drie goede kansen om de score te openen. Frank Eulderink legde in de 3e minuut de bal terug op Dylan Rickhoff die geheel tegen zijn gewoonte de bal niet in maar voorlangs het doel schoot.

Een minuut later schoot Dylan de bal keihard tegen de lat en in de 6e minuut kopte hij de bal net over na een voorzet uit een vrije trap na een overtreding op Frank. In de 9e minuut redde de niet ijzersterke keeper van Be Quick Z. tweemaal achterelkaar. Het eerste kansje voor de thuisclub volgde in de 11e minuut.

 

Dylan raakte bij een ongelukkige actie met zijn tegenspeler in de 25e minuut geblesseerd en het is afwachten of dit een zware knieblessure is of niet. Quck’20 moest er lang op wachten maar in de 28e minuut kwam dan eindelijk de verlossende openingstreffer. De opkomende Joris Snijders tikte de bal van links onderin de lange hoek, 0-1. In de 35e minuut stonden paal en lat in de weg bij de uitbouw van de voorsprong.

In de laatste minuut voor rust werd dan toch de 0-2 gescoord. Een vrije trap van Ryan Snelders van 20 meter ging recht op de doelman af die de bal zo door zijn handen liet glippen, 0-2.

 

Na rust kwam de doelpuntenmachine van Quick’20e echt op stoom al duurde het tot de 68e minuut voordat het volgende doelpunt werd gescoord. Daarvoor had de doelman van de thuisclub al bekwaam een vrije trap van Ryan uit zijn doel getikt. Ook was er weer een actie a la Robben van Frank en zijn schot kon alleen worden gestopt door de linker kruising van paal en lat.

Een schuivertje van Jip Kemna bracht Quick’20 op 0-3 en binnen 20 minuten werd de voorsprong vergroot tot 0-6. In de 73e minuut gaf Ryan een prachtige diepe bal op Jip en diens voorzet werd rustig door Frank ingeschoten, 0-4. Tim Zwijnenberg dacht dat kan ik ook wel en in de 78e en 85e minuut bracht hij via een carambole en een goede actie de stand op 0-6.

 

Quick’20 heeft zo de titeljacht succesvol hervat in de eerste competitiewedstrijd in 2022. “Wel had de score nog veel hoger moeten uitvallen”, zei Quick-trainer René Nijhuis. “We kunnen nog veel beter en de tegenstander, die ook nog eens met veel blessures te kampen had, was zwak.”

 

Als het eerste doelpunt is gevallen is Quick’20 vaak niet meer te houden. Dat kan soms even duren omdat veel tegenstanders zich ingraven en het dan moeilijk wordt het eerste gaatje te vinden. De tegenstander van gisteren was niet bij machte om Quick’20 enige tegenstand te bieden. Komende zaterdag speelt Quick’20 haar eerste thuiswedstrijd van de competitie in 2022 tegen Enter Vooruit om 15.00 uur.

 

Be Quick Z. – Quick’20 0-6 (0-2).

28. Joris Snijders 0-1, 45. Ryan Snelders 0-2, 68. Jip Kemna 0-3, 73. Frank Eulderink 0-4, 78. en 85. Tim Zwienenberg 0-5 en 0-6.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube