Nieuws

Quick’20 treurt om het plotselinge overlijden van Tonnie Visscher

woensdag 2 februari 2022 - Algemeen


Voor de derde keer in korte tijd kreeg Quick’20 te maken met het overlijden van een zeer loyaal en trouw lid. Op 81-jarige leeftijd overleed dinsdagavond zeer plotseling Tonnie Visscher, erelid van onze vereniging.

 

Tonnie Visscher raakte via zijn voetballende zoon Peter betrokken bij Quick’20 en was tot vlak voor zijn overlijden een vaste waarde op het secretariaat. Sterker: afgelopen dinsdag was het op de kop af 12,5 geleden dat hij samen met Desiree Broekman het nieuwe secretariaat opzette. In het begin nog in een noodgebouw op het sportpark, later in het nieuwe kantoor in het clubgebouw.

SONY DSC

Vele uren bracht hij er door samen met de inmiddels ook al overleden Cees Ikink en Johan Visscher. Hoeveel wedstrijden heeft Tonnie Visscher wel niet van een scheidsrechter voorzien; het aantal is niet meer te tellen. Hij deed het altijd zonder te klagen, er was maar één belang en dat was de jeugdafdeling van Quick’20.

Maar hij, Tonnie, deed veel meer. De jeugdhomecommissie en vrijwilligerscommissie konden op zijn inzet rekenen. Ook had hij jarenlang zitting in het jeugdbestuur met als portefeuille de vrijwilligers. Na zijn afscheid van het jeugdbestuur kreeg hij zijn stek op het secretariaat, waar hij ontelbare uren stopte in het zoeken én het opleiden van scheidsrechters, trainingsschema’s maakte en jarenlang de functie van wedstrijdsecretaris vervulde. Hij kon er oprecht van genieten dat zoveel jonge spelers, mede op zijn initiatief, intern werden opgeleid tot scheidsrechter.

Echt een man die zich als een vis in het water voelde achter de schermen en niet zo nodig op de voorgrond hoefde te staan. Maar ondertussen gaf hij ook duidelijk zijn mening en advies, als hij vond dat het nodig was. Bijvoorbeeld als afzonderlijke commissies teveel hun eigen weg gingen. Of als hij zich ergerde aan de vergadercultuur binnen Quick’20, ‘terwijl de handjes ook moeten wapperen’, zei hij al eens in het clubblad.

Ook buiten het secretariaat kon de club op hem rekenen. Zo regelde hij de kaartochtenden op de woensdag voor de Quick-vutters.

Maar buiten Quick zette Tonnie zich belangeloos in voor de samenleving. Zo ontving als eerste parochiaan in de geschiedenis van de Oldenzaalse Emmausparochie de Willibrord-onderscheiding van het aartsbisdom Utrecht. En ook een mooi initiatief als de Vincentiusshop kon jarenlang op zijn hulp rekenen.

 

Sociaal bewogen, hart op de goede plek, altijd een luisterend oor en zeer behulpzaam: het zijn allemaal eigenschappen die van toepassing zijn op Tonnie Visscher. Met zijn overlijden verliest Quick’20 wederom een clubman in hart en nieren.

 

Wij wensen zijn vrouw Annie, kinderen en kleinkinderen alle sterkte toe om dit verlies te verwerken.

 

Engelbert Heideman

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube