Nieuws

JO19-5 kampioen

zondag 16 januari 2022 - Algemeen


In augustus 2021 begon het seizoen voor een nieuw samengesteld vriendenteam. Het nieuwe elftal komt voort uit het oude JO19-5 en uit het JO17-7 van vorig seizoen. Nadat de poulefase in de beker glansrijk werd overleefd, kwam de uitschakeling in de volgende ronde als een verassing. Dit hadden ze niet verwacht.

 

Het volgende doel was dan maar om kampioen te worden in de 4e klasse. Fanatiek werd er twee keer in de week getraind. De dinsdag training werd gegeven door enkele vaders en de donderdag training werd door de jongens zelf gedaan. Hierna konden ze dan gezellig de donderdagavond afsluiten in de kantine.

Het seizoen verliep voorspoedig. De eerste wedstrijd werd met duidelijke cijfers gewonnen. In de tweede wedstrijd troffen de jongens achteraf gezien hun grootste concurrent. Uit tegen ATC JO19-5 werd uiteindelijk met 5-6 gewonnen. Nadat ze na 20 minuten tegen een 3-1 achterstand keken. De wedstrijd werd tenslotte op inzet over de streep getrokken. Hierna volgden alleen nog maar overwinningen. Met als klapper de 11-0 overwinning op ATC JO19-6. Dit betekende het welverdiende kampioenschap van de jongens.

Op het veld werd het kampioenschap gevierd met spelers, begeleiding en enkele ouders. De champagnekurken vlogen in het rond wat zorgde voor een plaatselijke regenbui. De sfeer zat er goed in waarna er in de kleedkamer nog een biertje of twee werd genuttigd onder de douche, met het spul nog aan natuurlijk.

Het is een seizoen geweest waarin er veel van het team en de staf werd gevraagd. Weken zonder voetbal doordat de regels weer werden aangescherpt, gooide roet in het eten. En natuurlijk verantwoordelijkheid. Het moet natuurlijk allemaal verantwoord gebeuren, en op een donderdagavond zonder trainers hebben de jongens dat naar horen en zeggen prima gedaan. Op eigen initiatief trainen vraagt natuurlijk om wilskracht en passie voor het spel. Daarvoor alleen al petje af.

Voorafgaand aan het seizoen waren we allemaal al vrienden maar die band is alleen maar sterker geworden. We kunnen elkaar af en toe wel de harses in slaan omdat iemand een ongelofelijke blunder maakt, maar we doen het uiteindelijk samen. En in de kantine wordt er dan ook niet meer over gesproken en is het een en al gezelligheid.

 

Ik ben blij dat Quick vertrouwen had in ons team aangezien vriendenteams niet 1 2 3 kunnen worden gerealiseerd bij Quick. Ondanks dat we een vriendenteam zijn, zit de drive om te winnen er nog altijd in en hopen we volgend seizoen een mooi resultaat neer te kunnen zetten in de derde klasse.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube