Nieuws

Quick’20 haalt 8e zege mede door de kracht van de wissels

zondag 28 november 2021 - 1e selectie


Gisteren speelde koploper Quick’20 misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Tegen een goed Sparta Enschede werd thuis op kunstgras overtuigend met 5-1 gewonnen.

“Zij hadden zeker ook de intentie te voetballen en dat dwong ons ook wat te laten zien”, zei Quick-trainer René Nijhuis. “Wij hebben zo’n brede groep met zoveel goede spelers. We blijven maar kansen creëren, het maakt bij wijze van spreken weinig uit wie we opstellen. We hebben veel meer mogelijkheden dan onze tegenstanders.”

 

Quick’20 heeft ook een O23 team en daarin zitten spelers die moeiteloos in het 1e zijn in te passen zonder dat de kwaliteit van het spel daaronder lijdt.
In Quick’20 1 en O23 spelen de meesten altijd in de basis, het gegeven dat je spelers onder de 23 jaar de ene week in het eerste en de andere week in O23 kunt laten spelen is een groot voordeel. En zeker prettig is dat zoveel mogelijk spelers van beide selecties dan speelminuten kunnen maken.

 

In het begin van de wedstrijd trok Sparta Enschede ten aanval, daarna was Quick’20 het grootste deel van de 90 minuten oppermachtig.
Het was Cas Goorhuis Oude Sanderink die in de 12e minuut de score opende door uit de draai, a la Dessers, van 16 meter de bal onderin de hoek te schieten, 1-0.
Zes minuten later was het Tim Zwienenberg die de bal voor het intikken had na één van de acht loepzuivere voorzetten van Frank Eulderink, 2-0.
Na achttien minuten had Quick’20 hiermee haar kruit verschoten in de eerste helft, wel waren er genoeg doelkansen.
Cas Goorhuis Oude Sanderink schoot tegen de paal, Tim Zwienenberg kopte de bal net in de verkeerde hoek en Jesse Kip miste nog een mooie kans.
Ook Sparta Enschede had twee goede mogelijkheden om te scoren. Beide keren was doelman Maarten Meijer de reddende engel voor Quick’20 door eerst met de vuisten en daarna met de voet de bal te keren.

 

Na rust was het even wachten, maar in de 58e minuut was het opnieuw raak toen Frank Eulderink de bal terug legde op Jesse Kip, die de 3-0 maakte voor Quick’20. In de 61e minuut werd Frank onderuit gehaald in het zestienmetergebied en eiste routinier Loed Keizer de penalty voor zich op, die hij strak en zuiver in de benedenhoek schoot door de keeper op het verkeerde been te zetten, 4-0. Alessio Pinna van Sparta E. profiteerde in de 68e minuut van onoplettendheid in de Quick defensie en scoorde met 4-1 de enige tegentreffer voor de bezoekers.
Daarna had Quick’20 die score nog makkelijk kunnen vergroten, maar jammer genoeg worden er nog veel kansen gemist.
Invaller Dylan Rickhoff bracht de eindstand in de 90e minuut met een keiharde schuiver op 5-1.

 

Het spel was prima en iedereen haalde een ruime voldoende bij Quick’20. De jonkies Jesse Kip en Gijs Olde Scholtenhuis deden het prima, met Gijs als absolute uitblinker van de 16 spelers die in het veld kwamen. Loed Keizer haalde weer zijn oude hoge niveau en Frank Eulderink is van grote waarde voor dit klasse team, dat gauw hogerop moet.

Als Corona maar niet weer roet in het eten gooit.
Goede gezondheid allemaal.

 

Quick’20 – Sparta Enschede 5-1 (2-0).
10. Goorhuis Oude Sanderink 1-0, 18. Zwienenberg 2-0, 58. Kip 3-0, 61. Keizer 4-0 (penalty), 68. Pinna 4-1, 90. Rickhoff 5-1.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube