Nieuws

Quick’20 zet nummer twee simpel opzij en slaat gat van 7 punten

zondag 21 november 2021 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 deed zaterdagmiddag in Hulsen goede zaken door de nummer twee op de ranglijst van de tweede klasse H met opvallend gemak opzij te zetten: 0-3. De ploeg van René Nijhuis staat nu liefst zeven punten voor op Hulzense Boys, de tegenstander van afgelopen zaterdag.
Quick’20 moest het in Hulsen doen zonder de geblesseerde doelman Chiel ter Braak en de ervaren speler Jelle Leenders. Met Maarten Meijer op doel ging de thuisclub wel uiterst energiek van start, maar het was Frank Eulderink die in de 13e minuut de eerste kans kreeg. De prima doelman van de thuisclub, Patrick Loohuis, verrichtte zijn eerste redding en zou ook later deze middag een regelmatige sta-in-de-weg blijken.
Twee minuten later verscheen Ryan Snelders na een fraaie één-twee door het midden met Milan Braam alleen voor de Hulzense doelman. De captain van Quick werd net voordat hij uit wilde  halen, onderuit gehaald en hoewel de spelers van Hulzense Boys flink protesteerden, was het voor de goed fluitende scheidsrechter Steen duidelijk. ‘Duizend procent penalty’, antwoordde hij met een veelbetekenende glimlach op zijn gezicht. Snelders zelf  bleef vervolgens koel vanaf elf meter: 0-1.
Jip Kemna was daarna twee keer dichtbij een tweede treffer, maar één keer was doelman Loohuis hem te slim af en de tweede keer ging zijn geplaatste bal naast. In de 40e minuut verscheen Jesse Kip alleen voor de doelman en ook hij bleef koel: 0-2. Deed Hulzense Boys dan helemaal niets terug? Jawel, de grootste kans was in de 35e minuut voor Thomas Nijkamp, maar de spits had de pech dat de alert reagerende Snelders de bal van de lijn haalde.
Na rust speelde Quick’20 het duel rustig uit. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisclub nog een goede kans, maar doelman Meijer redde erg fraai en hield de ‘nul’. In de slotminuut bekroonde Kemna zijn goede spel met een verdiende 0-3.
Al met al een solide overwinning in een uitwedstrijd. Mede door de resultaten op andere velden heeft Quick’20 nu een gat van 7 punten geslagen en dat biedt perspectief voor de toekomst. Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd voor de zwart-witten, dan komt Sparta Enschede naar sportpark Vondersweijde. Helaas is er dan geen publiek welkom, maar de kans is groot dat de wedstrijd tegen de nummer 5 van de ranglijst via een live-stream te volgen is. Meer nieuws hierover later deze week op deze site en de social media van Quick’20.
Hulzense Boys-Quick’20 0-3 (0-2)
14. Snelders (pen) 0-1, 40. Kip 0-2, 90. Kemna 0-3.
Opstelling Quick’20: Meijer; Huijts, Heskamp, Snelders, Keizer; Braam (71.Goorhuis Oude Sanderink), Olde Scholtenhuis, Zwienenberg (80.Jansink); Eulderink (80.Rickhoff), Kip, Kemna.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube