Nieuws

Quick’20 wint de 1e Periodetitel na ruime zege op Den Ham

zondag 7 november 2021 - 1e selectie


Bij winst van Quick’20 en puntenverlies van IJVV kon Quick’20 gisteren al de eerste periode winnen. Dat gebeurde door eigen winst en de verrassende 0-1 overwinning van Sparta E. bij IJVV. In de kleedkamer werd dit uitbundig gevierd, verder werd er geen aandacht aan besteed, alsof deze eerste prijs dit seizoen als de normaalste zaak van de wereld werd beschouwd.

 

En dat is misschien ook wel zo, bij Quick’20 vieren ze graag groot feest als de echte prijs binnen is met een kampioenschap en promotie naar de 1e klasse of bij een gelijkspel  tegen het grote Ajax of winst op De Esch. Feit is dat Quick’20 op één na alle wedstrijden heeft gewonnen, het duurt alleen te lang voordat de tegenstander echt is verslagen.

 

Gisteren was het veldspel prima, het is hartstikke jammer dat het team zich niet meer beloond door het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Daarvoor zijn er legio goede kansen die vaak jammerlijk worden gemist.

 

Tegen Den Ham scoorde Quick’20 al na 10 minuten de 1-0, door een prachtig afstandsschot van Jip Kemna die de bal keihard en zuiver in de rechterbenedenhoek schoot. Daarna had Jesse Kip een mooie kans op de 2-0 na schitterend combinatiespel via drie spelers. In de 22e minuut ontsnapte Quick’20 aan de gelijkmaker toen Den Ham de paal trof. Quick’20 was de hele wedstrijd de spelbepalende ploeg en na een strakke lage voorzet van Frank Eulderink miste Quick’20 opnieuw een goede kans.

 

In de tweede helft kwam Quick’20 goed uit de startblokken en na mooie voorzet van Tim Zwienenberg tikte Jesse Kip in de 52e minuut bekwaam de 2-0 binnen. Na weer een vloeiende aanval gaf Gijs Olde Scholtenhuis de bal op de achterlijn naar Jip Kemna die onberispelijk de 3-0 maakte in de 60e minuut.

In de 75e minuut scoorde Den Ham de enige tegentreffer door Michel Schurink die na een prachtige lange bal op hem de bal voorzette en een speler van Quick’20 veranderde de bal zodanig van richting dat die in het doel verdween, 3-1.

 

Invaller Dylan Rickhoff bepaalde de eindstand in de 81e minuut op 4-1. Jelle Damhuis gaf een lange bal op Frank Eulderink die zich langs de verdediging wurmde en Dylan Rickhoff in staat stelde de bal erin te frommelen.

 

Door deze zege en het verlies van IJVV heeft Quick’20 dus al in de zevende wedstrijd de eerste periode gewonnen met in die periode nog één resterend duel. Aanstaande donderdag 11 november speelt Quick’20 in de 1e knock-out bekerronde van de KNVB om 20.00 uit bij AZC in Zutphen.

 

De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 20 november uit tegen Hulzense Boys,

 

Quick’20 – Den Ham 4-1 (1-0). Kemna 1-0, 52. Kip 2-0, 60. Kemna 3-0, 75. Schurink 3-1, 81. Rickhoff 4-1.

 

Foto’s klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube