Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – Den Ham

vrijdag 5 november 2021 - 1e selectie


Tegenstander morgen is V.V. Den Ham uit het gelijknamige brinkdorp in de gemeente Twenterand op 8 kilometer ten zuidoosten van Ommen. Den Ham is best een grote voetbalvereniging voor een dorp met 5800 inwoners. Den Ham laat morgen zelfs een supporters bus rijden en daaruit blijkt dat het voetbal leeft in het dorp.

 

Naast het eerste zijn er nog zeven seniorenteams. In de JO 15, 17 en 19 komt de club uit met 9 teams, gelijkelijk verdeeld over die leeftijdscategorieën. In de klassen JO8 tot en met JO13 zijn er 13 teams actief en naast 2 meisjesteams spelen er nog vier vrouwen seniorenteams.

 

De trainer van Den Ham is de bij ons wel bekende Walter Weghorst. Den Ham staat in de 2e Klasse H op een zesde plaats met acht punten en er werd zowel tweemaal gewonnen, gelijk gespeeld als verloren. Ook de verhouding thuis en uit is gelijk met allebei één maal winst, gelijk en verlies. Wat het allemaal nog opmerkelijker maakt is dat er in de eerste vier wedstrijden om en om werd gewonnen en verloren en de laatste twee duels eindigden onbeslist.

 

Quick’20 liep afgelopen zaterdag tegen de eerste verliespunten aan in de uitwedstrijd bij IJVV. Na een 0-1 voorsprong en legio gemiste kansen van Quick’20 scoorde IJVV in de slotminuut de gelijkmaker 1-1. Ook Den Ham speelde afgelopen zaterdag gelijk met 2-2 tegen ZAC en ook daar scoorde tegenstander ZAC de gelijkmaker in de laatste minuut.

 

Quick’20 won de eerste vijf duels en op 30 oktober volgde een gelijkspel. Met 16 punten en een doelsaldo van 20 voor en zeven tegen staat Quick20 eerste met twee punten voor op IJVV en vier op Hulzense Boys, de eerstvolgende uittegenstander na vandaag in de competitie op 20 november.

 

Vandaag is de 7e competitieronde van de 1e periode die over de eerste acht wedstrijden van het officiële competitieprogramma gaat. Bij winst van Quick’20 kan de 1e periode op 20 november veilig worden gesteld met winst bij Hulzense Boys. Zelfs morgen kan het al, maar dan alleen bij winst en IJVV moet dan punten verliezen. Het klinkt gemakkelijk, de theorie moet wel op het voetbalveld in de praktijk worden gebracht.

 

Zeker is dat Jelle Leenders en Lennart Jansink niet meespelen wegens blessures.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube