Nieuws

Quick ’20 lijdt zeer onnodig eerste puntenverlies

zondag 31 oktober 2021 - 1e selectie


Uit TC/Tubantia

 

“Koploper Quick heeft na de imponerende zegereeks voor het eerst punten laten liggen. De Oldenzalers speelden gelijk in de topper tegen nummer twee IJVV. Daar baalde Quick-trainer René Nijhuis flink van. “Er was maar één ploeg die verdiend had te winnen en dat waren wij. We hielpen kans na kans om zeep. IJVV beperkte zich vooral tot de counter, lange ballen en fysieke duels. Dat hadden we lang onder controle, maar net niet genoeg.” In blessuretijd viel de 1-1 omdat de Quick-defensie de bal panklaar neerlegde in plaats van wegwerkte”

 

Van Horen Zeggen en Mijn mening

Uw verslaggever was niet bij de wedstrijd maar heeft natuurlijk wel wat informatie verzameld. Het beeld dat trainer René Nijhuis van de wedstrijd geeft is helder.

 

Al na 15 minuten kwam Quick’20 op 0-1 door een fraai doelpunt van Jesse Kip. Hij heeft daarna meerdere kansen gehad om te scoren en hij had ook de pech dat paal of lat een doelpunt voorkwam. Niet alleen hij ook andere spelers konden de voorsprong uitbreiden, maar deden dat niet. Jip Kemna schoot ook tegen het houtwerk en Quick’20 maakte het zich gaande de wedstrijd extra moeilijk door oneerbiedig gezegd “de beste kansen om zeep te helpen”.

 

Een oude voetbalwet gaat dan op: als jezelf niet scoort uit de vele kansen dan doet de tegenstander het wel uit één kans. En dat gebeurde in de laatste minuut, hoewel daar volgens de kenners een duidelijke buitenspellucht aan zat. De assistent scheidsrechter van Quick’20 vlagde wel voor buitenspel, de scheidsrechter dacht er anders over en kende het doelpunt toe.

 

Wat alle zes gespeelde wedstrijden laten zien is dat Quick’20 veel scoort, maar gezien de goede kansen die er zijn nog veel te weinig. Het scorend vermogen is er in theorie wel, het komt er in de praktijd nog niet uit.

Als dat beter wordt is er geen enkele reden tot zorg en bovendien lijden de andere teams ook in onderlinge partijen puntenverlies en is het niet zo dat ze zich alleen op de duels tegen Quick’20 kunnen richten.

 

Zaterdag 6 november speelt koploper Quick’20 thuis om 15.00 uur tegen nummer zes
Den Ham.

 

IJVV – Quick’20  Kip 0-1, 90. Wagteveld 1-1.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube