Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 tegen De Esch

vrijdag 22 oktober 2021 - 1e selectie


In een ver verleden speelden Oldenzaal en Berghuizen ook tegen Quick’20. Morgen wordt een oude traditie in ere hersteld wanneer met De Esch en Quick’20 weer twee Oldenzaalse clubs met hun hoogste elftallen tegen elkaar spelen in een onvervalste stadsderby.

Vorig seizoen werd er ook tegen elkaar gespeeld, maar alleen bij Quick’20 en zonder publiek, want daarna sloeg Corona opnieuw toe en werd het seizoen voor alle clubs door de KNVB beëindigd.

 

Quick’20 wil er niet graag aan worden herinnerd maar in een ver verleden verloor het uit bij De Esch in een bekerwedstrijd en werd het uit de beker gekegeld. Quick’20 speelde toen nog officieel op zondag en op een veel hoger niveau dan de Esch. Dit is het tweede seizoen dat beide teams uitkomen op gelijk niveau in de 2e Klasse H op zaterdag.

 

Quick’20 staat in het huidige seizoen 2021-2022 al 4 wedstrijden op een al of niet gedeelde eerste plaats. Na de derde wedstrijd nog met evenveel punten en een beter doelsaldo dan De Esch. Nu na 4 duels staat Quick’20 alleen bovenaan met 12 punten, twee voor op IJVV en drie op De Esch dat afgelopen zaterdag voor het eerst verloor. Op eigen terrein ging Vroomshoopse Boys met een 3-1 zege huiswaarts. Tegen datzelfde Vroomshoopse Boys won Quick’20 thuis met 3-2.

 

De Esch heeft evenals Quick’20 een brede selectie en ook daar lijkt een wissel niet meteen de kwaliteit van het team aan te tasten.
Bij de plaatsgenoot bestaat ongeveer de helft van de selectie uit spelers die ook al bij de selectie van Quick’20 zaten voor kortere of langere tijd.
Sommige spelers zijn bij de Esch begonnen en gingen via Quick’20 terug naar hun oude club, anderen maakten rechtstreeks de overstap van Quick’20 naar De Esch.

 

Quick’20 beschikt over een uitgebalanceerde selectie met een mooie mix van ervaren spelers en aankomend talent en als de laatste uitwedstrijd bij ZAC als maatstaf wordt genomen dan kan deze selectie alleen maar groeien in spelniveau. Wel moet er meer rendement in doelpunten worden gehaald uit de vele scoringskansen.

 

Hoe de onderlinge krachtsverhoudingen tussen beide teams nu is zal zaterdag blijken. Het lijkt erop dat heel Oldenzaal reikhalzend uitkijkt naar deze onvervalste stadsderby. En het grote verschil met het zeer korte vorige seizoen is dat publiek nu van harte welkom is.

 

Quick’20 wil natuurlijk graag ongeslagen blijven en de Esch zal proberen daaraan een einde te maken om weer op gelijke hoogte te komen met de gastheer.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube