Nieuws

Quick ’20 alleen op kop na fraaie winst uit bij ZAC

zondag 17 oktober 2021 - 1e selectie


Ten opzichte van de laatste wedstrijd was de opstelling van Quick’20 op drie posities gewijzigd. Bart Huyts (vakantie), Ryan Snelders (geblesseerd) en Issy Wevers werden vervangen door Cas Goorhuis Oude Sanderink rechtsback, Jelle Leenders (achterin) en Loed Keizer (linksback).

 

Zaterdag 16 oktober 2021 haalde Quick’20 over de hele wedstrijd een acceptabel spelniveau. In de eerste helft was het ook de betere en ging de strijd met ZAC nog redelijk gelijk op. Na rust was Quick’20 heer en meester.

 

De eerste kleine kans was voor ZAC dat wou voetballen en niet met zijn allen voor de goal ging liggen. Quick’20 was in het begin niet erg gelukkig in de combinaties en liet ZAC teveel opkomen. Het kleine veldoverwicht werd pas uitbetaald in de 30e minuut toen de opkomende Loed Keizer een prachtige voorzet gaf, die de vrijstaande Tim Zwienenberg alleen hoefde in te koppen, 0-1.

In de 36e minuut schoot Jip Kemna de bal prachtig in de rechterbovenhoek en kon de keeper van ZAC de bal met een ferme duik nog net aantikken, in de rebound bracht Tim Quick’20 op 0-2. Eén minuut later had ZAC de aansluitingstreffer voor het inkoppen, de bal werd keihard over gekopt. Drie minuten voor rust scoorde ZAC wel de 1-2 die mooi werd uitgespeeld.

 

Quick’20 kreeg het nu even Spaans benauwd en tot opluchting van de Oldenzaalse supporters maakte Tim Zwienenberg met een onvervalste hattrick de 1-3 in de 45e minuut, zijn uitschuifbare been bleek weer eens van grote waarde.

 

Na rust was het een en al Quick’20 dat het spel bepaalde en de twee doelpunten die in de tweede helft werden gemaakt gaven het overwicht onvoldoende weer. In de 52e minuut scoorde Frank Eulderink de 1-4 met een solo actie waar alleen hij het patent op heeft en krulde de bal van rechts bovenin de linkerhoek. Daarna kreeg Quick’20 legio kansen om de voorsprong verder te vergroten.

 

Jesse Kip wou graag scoren en was ongelukkig in zijn acties, in de 71e minuut was het driemaal scheepsrecht en maakte hij de voor hem bevrijdende 1-5. Dat ZAC in de laatste minuut de 2-5 scoorde zal Chiel ter Braak zich zwaar aanrekenen. De terugspeelbal van Loed naast het doel werd door hem verkeerd beoordeeld door die zo door het midden in de voeten van de aanvaller van ZAC te spelen die wel raad wist met deze weggever. Het zij hem vergeven, als je niets te doen hebt verslapt de concentratie.

 

De jonkies Jesse Kip en Gijs Olde Scholtenhuis doen het prima in een team met de nodige ervaring. Allebei hardwerkend en gretig en als Gijs ook nog alle onderlinge duels gaat winnen kan het niet beter. Milan Braam valt niet echt op, maar is oh zo belangrijk voor dit team. Tegen fysieke sterke tegenstanders hebben we zulke spelers hardnodig.

 

Matchwinner was natuurlijk Tim Zwienenberg en zo vaak scoren in één wedstrijd kun je niet elke week verwachten, als hij constant dit niveau haalt zit het wel goed.

 

Op naar de stadsderby Quick’20 – De Esch op sportpark Vondersweijde op zaterdag 23 oktober. Quick’20 eerste met drie punten voorsprong op nummer drie De Esch. Het belooft een prachtig duel te worden.

 

ZAC – Quick’20 2-5 (1-3). 30 en 36. Zwienenberg 0-1 en 0-2, 42. Wolke 1-2, 45. Zwienenberg 1-3, 52. Eulderink 1-4, 71. Kip 1-5, 90. 2-5.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube