Nieuws

Voorbeschouwing ZAC tegen Quick’20

vrijdag 15 oktober 2021 - 1e selectie


Na 3 wedstrijden staat Quick’20 1e voor plaatsgenoot De Esch. Beide teams hebben negen punten gehaald en een doelsaldo van plus vijf.
Quick’20 scoorde acht en De Esch zeven keer en het aantal doelpunten tegen is drie om twee.

Quick’20 won de eerste wedstrijd uit bij ASC’62 met 2-0, de tweede wedstrijd werd thuis met 3-2 gewonnen van Vroomshoopse Boys en vorige week werd PH thuis met 3-1 aan de zegekar gebonden. Een moeizame, wel dik verdiende overwinning.

In de jaren zestig van de vorige eeuw speelden Quick’20 en ZAC jarenlang tegen elkaar op het toenmalige hoogste niveau, de Eerste Klasse KNVB.
Bij de voorbeschouwing op de thuiswedstrijd tegen ZAC op 30-04-2022 wordt hier uitgebreid over bericht. Een voorschotje daarop: historische namen zijn o.a. Bep Backhuys, Jochem van Zanten en Jo van Marle!!!

ZAC heeft 3 punten uit 3 met 3 goals voor en vijf tegen. ZAC staat 9e, alle ploegen van plek 7 t/m 11 hebben ditzelfde aantal punten.
De eerste twee duels werden verloren tegen Be Quick’28 uit met 1-0 en Hulzense Boys thuis met 3-1.
Afgelopen zaterdag werd de eerste winst geboekt, uit bij Enter Vooruit met 2-1.

Hoe sterk de tegenstander van morgen is blijft nog even een vraag.
Opvallend in de huidige stand van de 2e Klasse H is dat ZAC tegenstanders heeft gehad die in het zgn. linker rijtje staan, terwijl Quick’20 speelde tegen teams uit het rechterrijtje.
Een zeer voorlopige conclusie is dat ZAC al een deel van de “betere” clubs heeft ontmoet en dat Quick’20 die nog tegenkomt.

Wat ook opvalt is dat Quick’20 met haar spel nog geen ruime voldoende haalt. Het positieve daarvan is dat het spelniveau alleen maar beter kan worden en de goede wedstrijden in de voorbereiding laten zien dat hierop alle hoop mag zijn gevestigd.

Quick’20 zal in veel wedstrijden als torenhoge favoriet worden gezien met als gevolg dat meerdere tegenstanders zich ingraven en hoe later er dan wordt gescoord, hoe zwaarder het wordt.

Over de opstelling van Quick’20 is nog niets bekend, hoe verder het seizoen vordert zal er wel rekening moeten worden gehouden met blessures.

Voor wie de wedstrijd morgen wil zien om 14.30 uur, ga naar:

SportparkZwolsche Athletische Club (Z.A.C.),
Sportpark Jo van Marle,,Landsheerlaan 42 8016 KH Zwolle

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube