Nieuws

100 verhalen in jubileumboek van 100-jarige club

vrijdag 15 oktober 2021 - 100jaar


Op de kop af 275 pagina’s, 2 kilo schoon aan de haak; het jubileumboek van Quick’20 is uit. Afgelopen dinsdagavond werd het gepresenteerd in een vol clubgebouw.

Het was Gerhard Wissink, met zijn 97 jaar het oudste lid van Quick’20, die het eerste exemplaar samen met burgemeester Patrick Welman en voorzitter Gerard Heskamp in ontvangst mocht nemen.

 

Heleen Verschoor, die de coördinatie van het boek voor haar rekening nam, zei tijdens de presentatie dat het boek niet compleet is. ‘Wij wilden geen chronologisch boeken maken zoals de meeste jubilarissen doen, wij hebben 100 verhalen, anekdotes en reportages gemaakt die het dna van de club weergeven.’ In een tiental dubbele spreads worden de feiten en vele zwart-wit foto’s echter wel netjes op een rijtje gezet.

 

Maar het zijn vooral de verhalen die erin gaan als koek. Zo ging de redactie op zoek naar de roots van Lowietje oftewel Louis Ankoné, de oprichter van de jeugdafdeling van Quick’20. Maar ook werd er verslag gedaan van een speciale reünie van het eerste dameselftal van Quick’20 met als stralende middelpunt de latere Olympisch kampioene Ellen van Langen. En een zestal jeugdige scheidsrechter vuurden vragen af op hun grote voorbeeld, de inmiddels gestopte arbiter Björn Kuipers. Maar ook kent boek vermakelijk verhalen over elftallen, voetballers en supporters.

 

Engelbert en Heleen bedankten de vele schrijvers die stuk voor stuk belangeloos aan het boek hebben meegewerkt en dat gold ook voor een groepje fotografen en tekenaar Roy Vogelzang. Speciale vermelding verdient Bert Verschoor, die met afstand de meeste foto’s maakte. ‘Vaak belden we hem op het laatste moment, maar hij zei nooit ‘nee’. Petje af voor Bert’, aldus Engelbert Heideman. Voor de layout was Kirsti Meijerink van .NLVK verantwoordelijk, terwijl het boek gedrukt werd door Drukkerij Lotgerink.

 

 

Alle leden, vrijwilligers en sponsors van Quick’20 krijgen het boek deze dagen bezorgd, echter wel één per gezin. Ook bij kantoorboekhandel Vako en boekwinkel Broekhuis zijn de boeken te koop voor een prijs van € 24,95. En ook in het clubgebouw kan het boek gekocht worden. In het clubgebouw kan achter de bar gepind worden, in het secretariaat moet contant afgerekend worden.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube