Nieuws

Spelers Selectie van de Eeuw vervuld met trots

donderdag 14 oktober 2021 - 100jaar


Al geruimde tijd was er volop discussie onder de zogenaamde Quick-kenners: wie maken er deel uit van de Selectie van de Eeuw. Afgelopen dinsdag, op de avond dat ook het jubileumboek werd gepresenteerd, werden de namen eindelijk bekendgemaakt.

 

In een vol clubgebouw werd de Selectie van de Eeuw bekendgemaakt, maar niet nadat er een minuut stilte in acht was genomen voor Michel Lage Venterink. Hij overleed zondag 3 oktober zeer plotseling. Ook hij was opgenomen in de Selectie van de Eeuw. De vrienden van Michel hadden zijn shirt met het rugnummer 2 fraai ingelijst en het werd aan zijn vriendin Kitty overhandigd door Quick-voorzitter Gerard Heskamp.

 

Zo gingen vreugde en verdriet hand in hand op deze bijzondere en vooral nostalgische avond van de 101e verjaardag van Quick’20. Engelbert Heideman, voorzitter van de jubileumcommissie, was spreektalmeester en bij de presentatie van Selectie van de Eeuw kreeg hij assistentie van Rob Groener. Hij was volgens de keuzecommissie de trainer van de eeuw. Groener, die twee periode trainer was bij Quick en net zo vaak kampioen werd, was speciaal uit Portugal overgevlogen om de avond bij te kunnen wonen.

 

Groener maakte drie doelmannen, zes verdedigers, zes middenvelders en zes aanvallers bekend en Engelbert Heideman stelde de aanwezige spelers op prikkelende en komische wijze de vragen. Eén ding werd deze avond duidelijk: alle geselecteerde spelers vonden het een grote eer dat ze tot de uitverkorenen behoren. Onder hen bijvoorbeeld Theo Pahlplatz, die dertien keer het Nederlands elftal haalde waarvan acht keer met Johan Cruijff, maar ook Wilfried Brookhuis die na zijn periode bij Quick’20 vele seizoenen in het betaalde voetbal speelde bij De Graafschap en (vooral) NEC.

 

En natuurlijk had de selectie ook diverse voetballers die inmiddels overleden zijn zoals Ad Platvoet, Frits Sessink, Ben de Vries, René Roord sr en de broers Jan en Frans Olde Riekerink. Jan werd echter vertegenwoordigd door Edwin, die jarenlang bij Sparta en FC Groningen voetbalde en nu voetbalmakelaar is. Hij kende zijn vader vooral van de potjes voetbal in de achtertuin aan de Alleeweg, maar was supertrots dat hij was geselecteerd.

 

Bijzonder was ook dat de geselecteerde Eric Weghorst tóch aanwezig was, ondanks dat hij in Dubai keeperstrainer is. Met een zelfgemaakt filmpje liet de oud-doelman toch even van zich spreken.

 

Om geselecteerd te worden moesten spelers onderscheidend zijn geweest in het eerste elftal. Alle geselecteerden gingen met het fonkelnieuwe jubileumboek naar huis. In dit boek worden alle spelers geportretteerd.

 

De Selectie van de Eeuw van Quick bestaat uit de doelmannen Eric Weghorst, Wilfried Brookhuis en Ard Platvoet. De verdedigers Edwin Nieland, Paul Amweg, Barry van Ierssel, Henk Leusenkamp, Michel Lage Venterink en Jan Olde Riekerink. De middenvelders André Peters, Gerard Heghuis, René Roord sr, Tim Engbers, Tonnie Belderink en Ben de Vries. De aanvallers René Roord, Theo Pahlplatz, Tonnie Vaanholt, Bob Kemna, Frits Sessink en Frans Olde Riekerink. Trainer van de eeuw werd Rob Groener. Hij presenteerde de selectie ook. Groener vloog daarvoor vanuit Portugal, waar hij woont, naar Nederland.

 

Meer foto’s via: https://flic.kr/s/aHsmWUE2VC

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube