Nieuws

Quick’20 ontvangt de gouden erepenning

woensdag 13 oktober 2021 - 100jaar


Tijdens de presentatie van het jubileumboek en de Selectie van de Eeuw is Quick’20 dinsdagavond verblijd met de gouden erepenning van de gemeente Oldenzaal. Het was burgemeester Patrick Welman die de onderscheiding en de oorkonde overhandigde aan voorzitter Gerard Heskamp.

De uitreiking van de erepenning had vorig jaar ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan van Quick al moeten plaatsvinden, maar vanwege de coronamaatregelen kon dat toen niet door gaan. De gouden erepenning kan door het college van B&W worden toegekend aan personen, verenigingen of stichtingen. Als blijk van waardering en respect voor de grote verdiensten voor de Oldenzaalse gemeenschap. Burgemeester Welman zei in zijn toespraak dat Quick’20 in Oldenzaal een grote speler is op sportief gebied. ‘Vele Oldenzalers zijn nauw betrokken bij deze vereniging. Door de grootte en de uitstraling van de vereniging mag wel gezegd worden dat KVV Quick’20 in het DNA van de stad Oldenzaal zit. De club levert een grote en belangrijke bijdrage aan het sportieve imago van Oldenzaal. Een waardering van het stadsbestuur in de vorm van de gouden erepenning met bijbehorende oorkonde is dan ook op zijn plaats.’

 

Quick’20 heeft in 1970 bij haar 50-jarig bestaan al de zilveren erepenning van de stad Oldenzaal mogen ontvangen. Daarnaast is de vereniging in het bezit van de Koninklijke erepenning. De Koninklijke erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan o.a. sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor hun bijzondere verdiensten.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube