Nieuws

Quick’20 wint moeizaam, maar dik verdiend van PH

zondag 10 oktober 2021 - 1e selectie


Achteraf is het altijd makkelijk praten over onterechte of niet gegeven strafschoppen, als Quick’20 in de eerste 11 minuten minimaal één van de drie zuivere scoringskansen had verzilverd was de wedstrijd totaal anders verlopen.

 

Zowel in de 6e, 9e en 11e minuut waren er 100 procent kansen voor de thuisclub. Na strakke voorzetten op “melkbussenhoogte” van Frank Eulderink in de 6e en 11e en Jip Kemna in de 9e minuut was de bal voor het intikken, alleen stond er niemand op de juiste plek om dat te doen.

Daarna had Quick’20 meerdere kleine kansen zonder dat dit doelpunten opleverde. Het tempo was te laag en er werd nogal onnodig balverlies geleden.

Het eerste wapenfeit van PH was in de 35e minuut toen de rechteraanvaller alleen op doelman Chiel ter Braak afkwam, die de bal met zijn been tot corner werkte.

De ruststand leek 0-0 te worden tot in de 45e minuut Issy Wevers onreglementair ten val werd gebracht in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd feilloos in de rechterbenedenhoek geschoten door aanvoerder Ryan Snelders, 1-0 voor Quick’20.

 

In de rust werd Ryan vervangen door Jelle Leenders en kreeg Tim Zwienenberg
de aanvoerdersband om. De wedstrijd ging op en neer zonder grote kansen aan beide kanten. In de 54e minuut liep doelman Chiel de doorgebroken aanvaller van PH onderuit en de tweede penalty van de middag werd ook raak geschoten. Stefan Olde Olthof van PH schoot de bal onberispelijk in, 1-1.

 

Daarna nam Quick’20 het heft in handen, al had het geluk dat PH van een voorsprong werd afgehouden door het uitgestoken been van doelman Chiel die daarmee voor de tweede keer een achterstand voorkwam.

Meerdere wissels aan Quick-zijde rond de 70e minuut zorgden voor een beter spelend Quick’20 en de linkerkant werd duidelijk sterker door Loed Keizer als linksback in te zetten en Tim Zwienenberg als linksbuiten naar voren te sturen.

De tijd leek rijp voor een Oldenzaals doelpunt en tot opluchting van de Oldenzaalse fans was het invaller Lennart Jansink die in de 79e minuut voor de bevrijdende 2-1 zorgde. Na een overtreding op Tim werd de toegekende vrije trap van 20 meter door Lennart in de linkerbovenhoek geschoten en ging de bal via de onderkant van de lat en de rug van doelman in het net 2-1.

Nu was het gebeurd met de felle tegenstand van PH, helemaal nadat Jip Kemna zes minuten later de 3-1 maakte vanaf 25 meter door een keihard en loepzuiver schot in de rechterbenedenhoek.

En dat is wat Quick’20 best wat maker mag doen, nl. schieten van afstand en niet te lang tot in de doelmond door combineren.

 

Jesse Kip werd in de 88e minuut onderuit gehaald in het strafschopgebied, de scheidsrechter vond het geen penalty waard.

 

Zo is Quick’20 ook na drie duels nog ongeslagen en voert het nu de ranglijst aan voor stadsgenoot De Esch. Allebei 9 punten uit 3 en een gelijk doelsaldo van plus vijf. Alleen scoorde Quick’20 acht maal en de Esch zeven.

 

Quick’20 – PH 3-1 (1-0).
45. Snelders (penalty), 54. Olde Olthof (penalty)  1-1, 79. Jansink 2-1, 85. Kemna 2-1.

 

Foto’s klik hier

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube