Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 tegen PH

vrijdag 8 oktober 2021 - 1e selectie


Na 2 wedstrijden staat Quick’20 2e achter plaatsgenoot De Esch. Beide teams hebben zes punten gehaald en scoorden ook vijf keer, De Esch kreeg maar één goal tegen, Quick’20 twee.

 

Quick’20 won de eerste wedstrijd uit bij ASC’62 met 2-0 en afgelopen weekend werd thuis met 3-2 gewonnen van Vroomshoopse Boys, dat een taaie en goede tegenstander bleek. In de eerste helft had Quick het moeilijk, toch wist het te rusten met een gelukkige voorsprong van 2-1.
De wedstrijd werd uiteindelijk verdiend gewonnen met 3-2, want in de tweede helft was Quick’20 de betere ploeg en kwam het op 3-1, waarna ruim in blessuretijd nog een tegentreffer volgde.

 

PH verloor de eerste wedstrijd met liefst 7-0 bij Enter Vooruit en de week erop werd thuis ongelukkig met 1-0 verloren van ASC’62. Geen beste start dus en tijd voor een goed resultaat. Bij PH beseffen ze dat dit misschien tegen Quick’20 nog te vroeg komt, de wedstrijd begint altijd nog met 0-0.

 

In een ver verleden speelden de hoogste jeugdteams van PH en Quick’20 regelmatig prachtige wedstrijden tegen elkaar. Op alle leeftijdsniveaus eindigden deze clubs vaak om en om op de eerste of tweede plaats.

Tegenwoordig spelen de jeugdteams van Quick’20 in het algemeen op een veel hoger niveau dan PH.

De eerste elftallen hebben zeker de laatste vijf decennia niet in dezelfde klasse in competitieverband tegen elkaar gespeeld, Quick’20 speelde altijd hoger. Beide clubs spelen nu met hun eerste elftal op de zaterdag. Eindelijk is het weer zo ver en spelen de hoogste teams tegen elkaar in de zaterdag 2e Klasse H.

 

PH bestaat al sinds 26 september 1916 en is zo vijf jaar ouder dan Quick’20 dat a.s. dinsdag 101 jaar bestaat en dan kan ’s avonds eindelijk het jubileumboek worden aangeboden ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan in 2020.

De viering van het jubileumjaar is in het afgelopen voetbalseizoen letterlijk en figuurlijk in het water gevallen door de Coronagolf die de wereld overspoelde.

 

Over de opstelling van Quick’20 is naar buiten toe nog niets bekend en in dat beleid zal terecht ook wel niets wijzigen de dag voor de wedstrijd.
Schorsingen en blessures zijn ook niet bekend.

 

Quick’20 speelt tegen PH met rouwbanden om, er wordt 1 minuut stilte gehouden en de vlaggen hangen halfstok wegens het overlijden van clubicoon en oud 1e elftal speler en assistent trainer Michel Lage Venterink.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube