Nieuws

In Memoriam Michel Lage Venterink

vrijdag 8 oktober 2021 - Algemeen


Afscheid van een clubicoon

Michel is van 31 mei 1972 en overlijdt op 49-jarige leeftijd op 3 oktober 2021.

De oud-voetballer van Quick’20 werd slechts 49 jaar. Apetrots was Michel Lage Venterink toen hem onlangs werd verteld dat hij in de Selectie van de Eeuw van het 100-jarige Quick’20 was opgenomen. Hij kon het niet geloven. Een grote eer vond hij het. Maar hij maakt de avond waarop de selectie wordt gepresenteerd niet mee op dinsdag 12 oktober.

Liefst achttien seizoenen maakte Lage Venterink, de verdediger die in het centrum én aan de zijkanten uit de voeten kon, deel uit van de eerste selectie van Quick’20. Een echte teamvoetballer, altijd voorop in de strijd, snel en gezegend met een geweldige sprongkracht en timing. De gigantische drive bracht hem zelfs in het betaalde voetbal: twee jaar speelde hij in het shirt van Go Ahead Eagles. Hij kwam tot 38 wedstrijden in de eerste divisie en meer dan 580 wedstrijden (!) voor Quick’20. Toen hij was gestopt en was gebombardeerd tot assistent-trainer van het eerste zaterdagelftal viel hij nog regelmatig in als de nood aan de man was.

Het plotselinge overlijden van Lage Venterink, die in Oldenzaal ook bekend stond als een begenadigd cameraman en editor, kwam hard aan in zijn omgeving en ver erbuiten. Zijn humor, instelling maar bovenal zijn hart van goud blijven velen bij.

Voor Kitty en de kinderen was hij steun en toeverlaat. Altijd stond hij voor hun klaar en konden ze bij hem terecht.

Quick’20 bewaart geweldig goede herinneringen aan Michel en niet alleen als voetballer. Op de door de eerste selectie en Black & White georganiseerde feestjes en uitjes blonk hij altijd uit door zijn bijzondere humorvolle optredens. Ook zelf regelde hij allerlei leuke activiteiten voor familie en vrienden. Op de reisjes naar Mallorca regelde Michel ook altijd allerlei festiviteiten voor de eerste selectie en met zijn geweldige grappen was hij de aanjager voor de fantastische sfeer binnen de selectie. Altijd in voor een geintje.

Tot schrik van veel trainers nam Michel vaak het woord op momenten dat de coach net wou vertellen met welk concept de tegenstander moest worden bestreden. Het werd uiteraard weer met een kwinkslag door Michel recht gepraat. Als trainer kwam Michels enorme ervaring bij elk team goed van pas. Eerst als assistent bij de junioren van Quick’20 en later bij het eerste zaterdagteam van Quick’20 en meest recent als assistent bij Sparta Enschede 1, dat er ook in korte tijd achter kwam dat Michel veel meer kon dan alleen zelf voetballen.

Michel zal zeker worden herinnerd als clubicoon van Quick’20.

Michel bedankt voor jouw warme persoonlijkheid en we wensen Kitty en de kinderen Thijs, Luca en Veerle, naaste familie en de vele vrienden en voetbalvrienden veel sterkte en steun bij de verwerking van het verlies van deze wilskrachtige man.

 

De condoleance wordt gehouden op zondag 10 oktober vanaf 15.00 tot 17.30 uur op het sportcomplex van Quick’20 aan de Primulastraat in Oldenzaal.

 

 

 

 

 

Foto’s: fotograaf Emiel Muijderman

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube