Nieuws

Quick’20 haalt benauwde 3-2 overwinning op Vroomshoopse Boys

zondag 3 oktober 2021 - 1e selectie


Op de voorzijde van het programmaboekje staat nog Hoofdklasse A, terwijl de realiteit is dat Quick’20 in de 2e Klasse H speelt.
Een bekend spreekwoord luidt: “de wens is de vader van de gedachte”  (=je gelooft iets, omdat je wil dat het zo is)

Quick’20 wordt door velen binnen en buiten de vereniging als titelfavoriet gezien, het vertoonde spel in de eerste helft was zeker niet van hoofdklasseniveau, het podium wat de club binnen afzienbare tijd weer wil bereiken.

 

Of het kwam door de snelle goal in de 2e minuut van Quick’20 blijft een vraagteken.
De eerste kans was in de eerste minuut voor Jordy Harms van Vroomshoopse Boys maar zijn lob verdween niet tussen de palen.

De eerste aanval van Quick’20 leverde wel direct een doelpunt op toen na een mooie aanval Frank Eulderink de bal zeer beheerst langs de doelman van Vroomshoopse Boys schoot, 1-0.

 

Dit was schijnbaar niet het sein voor een stormloop van aanvallen op het “vijandige” doel. Het was juist de tegenstander die vol de aanval zocht en een groot deel van de eerste helft gevaarlijker was dan de thuisclub.

De gelijkmaker kon niet uitblijven en in de 19e minuut kwam de beloning van de offensieve speelwijze. Léon Dogger stuurde Ruben Smedema met een prachtige pass op het randje van buitenspel weg en de linker aanvaller liet heel beheerst 1-1 noteren.

n de 26ste minuut leek de Boys de score te verdubbelen maar het harde geplaatste schot van Léon Dogger werd met een katachtige reactie over de lat getikt door doelman Chiel ter Braak van Quick’20.

 

Toen iedereen dacht dat Vroomshoopse Boys de voorsprong zou verdubbelen ging Issy Wevers er mooi langs op links en zette in de 38ste de bal voor die via de even uit balans geraakte doelman van Vroomshoopse Boys op ongelukkige wijze in het eigen doel werd gewerkt, 2-1 voor Quick’20 dat daarna tot de rust de betere ploeg was en ook goede kansen had op meer goals waarbij Jip Kemna zag dat zijn harde schot ternauwernood werd gestopt.

 

Na rust kwam Quick’20 veel beter uit de startblokken en bleek ook dat er een brede selectie is van minimaal 15 gelijkwaardige spelers. Dus een wissel van de ene speler betekent zeker geen verzwakking door een andere.

Quick’20 trok vol in de aanval en al na negen minuten in de tweede helft scoorde invaller Jelle Leenders fraai de 3-1 na wat verwarring in de Vroomshoopse defensie. Nu was Quick’20 duidelijk sterker, al had het geluk dat de uitploeg er in de 62e minuut niet in slaagde om een grote kans op de 3-2 te benutten.

 

Quick’20 kreeg nog een paar mooie kansen op de 4-1 en Jip Kemna baalde na afloop zichtbaar dat hij er daarvan niet eentje had benut.

In blessuretijd scoorde Jelle Drees vanaf de rechterkant vanaf bijna de achterlijn

.

de aansluitingstreffer. Door verkeerde timing van de verder prima keepende Chiel ter Braak verdween  de bal zomaar in de kruising: 3-2.

Verder dan de aansluitingstreffer kwam de tegenstander niet meer.

 

“Het was zeker niet ons beste duel. We leken nerveus en waren slordig aan de bal”, zei Quick-trainer René Nijhuis.

 

Quick’20 – Vroomshoopse Boys 3-2 (2-1).
2. Eulderink 1-0, 19. Smedema 1-1, 38. Wevers 2-1, 54. Leenders 3-1,
90+3. Drees 3-2.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube