Nieuws

Hoe gaat het met de scheidsrechters bij Quick’20?

donderdag 23 september 2021 - Algemeen


Met de scheidsrechters die we op dit moment hebben prima. Onder de vleugels van Tonnie Visscher fluit een groep van ongeveer 12 jonge scheidsrechters met veel plezier zijn of haar wedstrijden. Daarnaast is er een groep van 15 seniorenscheidsrechters. Dit lijkt een mooi aantal, maar voor een club als de onze volstrekt onvoldoende.

We spelen immers ruim 40 thuiswedstrijden per weekend. Een vlug rekensommetje leert dat we er dan iedere zaterdag 40 – 12 – 15 = 13 tekort komen. Daarbij kan ook niet iedere scheidsrechter elk weekend. Het is dan ook 5 voor 12! We komen er ongeveer 20 tekort!

Daar moeten we met zijn allen iets aan doen! Daarom heeft het bestuur van Quick’20 samen met Tonnie Visscher en FC Noaber de handschoen opgepakt en een actieplan gemaakt. Hieronder de belangrijkste punten:

  1. Seniorenteams worden gevraagd om per team 10 jeugdwedstrijden te fluiten. Hiermee kunnen we meer dan 250 wedstrijden per seizoen van een scheidsrechter voorzien. Carlo Engbers pakt dit op. De mail is verstuurd en gelukkig is de eerste aanmelding al binnen.
  2. Samenwerking met de Oldenzaalse voetbalverenigingen wordt opgestart om uitwisseling van scheidsrechters te vergemakkelijken. A.s. zaterdag fluit een scheidsrechter van De Esch bij Quick’20.
  3. We zullen zorgen voor voldoende scheidsrechterskleding, fluitjes, vlaggen etc…
  4. De opleiding van jonge scheidsrechters zal dit jaar extra aandacht krijgen.
  5. De huidige scheidsrechters krijgen begeleiding van Fatih Capar.

Inmiddels is er een groep gevormd bestaande uit Tonnie Visscher, Jos Engbers, Carlo Engbers, Patrick Kip en Fatih Capar die bovenstaande gaan oppakken. We hopen hier binnenkort nog 2 jongeren aan toe te voegen zodat zij ook een goede inbreng kunnen hebben in hetgeen zij belangrijk vinden.

Wordt vervolgd! De oproep aan allen is: geef je op om te fluiten zodat de wedstrijden kunnen doorgaan! Dit kan door één van bovenstaande personen te bellen of een mail te sturen naar sec2@quick20.nl.

We gaan voor 20 nieuwe scheidsrechters aan het einde van dit seizoen!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube