Nieuws

In memoriam – Herman Ankoné (1943 – 2021)

dinsdag 19 januari 2021 - Algemeen


Herman Ankoné overleden (9 januari 1943 – 15 januari 2021)

 

Vrijdagavond 15 januari is Herman Ankoné, herstellend van het coronavirus, onverwacht in verzorgingstehuis de Eschpoort in Enschede overleden.

We verliezen in hem een echte Quickman met een zwart-wit hart.

In navolging van zijn broers Tonnie en Johan werd hij na zijn juniorentijd al snel jeugdleider bij Quick. Bij de C-groep was hij mede initiatiefnemer van tal van activiteiten, hij was een van de initiators van het C-kamp. Herman is in veel leeftijdsgroepen leider geweest van de A-groep tot de jongste groepen. Hij was bij de organisatie van tal van activiteiten in de vereniging betrokken zoals de fancyfair, rommelmarkt, buitenlandse tripjes onder andere met A1 en veel andere festiviteiten. Herman was medeoprichter van Quick-7 het legendarische jeugdleiderselftal dat in 1969 furore maakte en wat de basis was van wat nu nog een gezelligheidsclub “de Oetsloapers” is. Hiervan was hij het eerste erelid en sinds 1997 bestuurslid. Bij de Nieuwjaarsrecepties van dat clubje was hij de grote animator van de loterij waarvan de opbrengst naar een goed doel ging, onder andere naar het Jeugdhome van Quick en naar Quick-dames. Hij is ook decennialang redactielid en betrokken geweest bij ons clubblad Zwart op Wit. Hij was een begenadigd dichter, veel gedichten over “ons eerste” kwamen uit zijn pen.

Herman was een groot supporter van het eerste van Quick, totdat hij minder mobiel werd was hij altijd aanwezig bij de thuiswedstrijden, ook bezocht hij talrijke uitwedstrijden. Voor een goed resultaat van ons vlaggenschip spendeerde hij regelmatig een kratje bier. Herman was ook een betrokken lid, op jaarvergaderingen stelde hij regelmatig een kritische vraag.

Kaarten was ook een hobby van hem, op zaterdagsmiddag en de woensdagmorgen in de kantine was hij graag aanwezig om met zijn maten te kruisjassen, iets wat hij door de coronamaatregelen erg miste.

Herman was ruim 55 jaar vrijwilliger bij Quick, bijna 65 jaar lid en sinds 2007 Lid van Verdienste.

Dat hij moge rusten in Vrede.

 

 

Op vrijdag 22 januari is er van 16.00 tot 16.45 uur gelegenheid tot afscheid nemen en te condoleren in de aula van In Pace Dela, Schipleidelaan 55 in Oldenzaal.

In verband met de huidige maatregelen dient u zich hiervoor te melden via email: condoleanceherman@scizz.nl

Na aanmelding krijgt u een tijdsblok toegewezen.

Digitaal condoleren en persoonlijke herinneringen aan Herman delen kan op: https://herinnering.dela.nl/hermanankone

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube