Nieuws

Quick’20 haalt opnieuw flink uit met 7-1 tegen De Esch

zondag 11 oktober 2020 - 1e selectie


De verwachtingen waren hooggespannen bij beide teams. De Esch hoopte stiekem op een verrassing en bij Quick’20 vroegen ze zich af of tegen de stadsgenoot het op papier aanwezige kwaliteitsniveau ook op de grasmat in doelpunten kon worden uitgedrukt.

 

De start van Quick’20 was veelbelovend. Zeker de eerste 25 minuten was Quick’20 oppermachtig en De Esch kwam sporadisch uit de verdediging.

De keeper van De Esch was hun beste man en voorkwam in de eerste tien minuten al dat zijn ploeg op achterstand kwam. In het begin had Jip Kemna een goede kans op de 1-0 na een afgemeten pass van Jules Reimerink. Iets later kon een voorzet van Tim Zwienenberg net niet goed worden ingekopt door Lars Spit.

 

Na 15 minuten was het veldoverwicht al bekroond met twee doelpunten voor Quick’20. Cas Goorhuis Oude Sanderink schoot vanaf 16 meter de bal bekwaam in na een assist van Tim, 1-0. Drie minuten later werd het 2-0 door een kopbal van Lars Spit die daarmee een schitterende voorzet van rechtsback Rick Groenewold bekwaam afrondde.

 

Daarna zakte Quick’20 wat weg en had De Esch bij een spaarzame uitval de kans om tegen te scoren. De thuisploeg nam al gauw weer het heft in handen en in de 35e minuut had een hakje achter het standbeen langs van Lars Spit een beter lot verdiend. Frank Eulderink kon vervolgens zelf scoren maar ging niet voor eigen eer en gaf de bal aan Lars die miste. Vlak voor rust werd een assist van Frank door uitblinker Yannick Heskamp  keihard ingeschoten, 3-0.

 

In de tweede helft leek Quick’20 het aanvankelijk wel goed te vinden en kreeg De Esch de kans aan te vallen. Roelink maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde uit een snelle aanval met een prachtig doelpunt in de 50e minuut de enige tegengoal, 3-1.

Quick’20 kwam gauw terug en Lars Spit scoorde 4-1 na een voorzet van invaller Willem Kienhuis en maakte daarmee zijn tweede goal.

Inmiddels was Dylan Rickhoff ingevallen en de opdracht van trainer René Njihuis was duidelijk: “hoge ballen op Dylan”. Die opdracht werd direct foutloos uitgevoerd. De corner van Jip Kemna werd keihard ingekopt door de vrijstaande Dylan, 5-1.

In de 81e minuut volgde een voor Frank Eulderink kenmerkende solo. Hij troefde zijn tegenstanders op snelheid af en schoot vanaf de rechterkant de bal uiterst beheerst in de verre hoek, 6-1.

Invaller Issy Wevers gaf in de slotfase de bal op Dylan en hij probeerde met een lob de keeper te verschalken die de bal net weg kon stompen.

In de 86e minuut werd een aanval uit het boekje bekwaam afgerond door Dylan.

Issy Wevers speelde de bal diep op Jules en hij legde die breed op Dylan. Hij scoorde zo ook zijn tweede goal evenals Lars.

 

De volgende zin hoorde al bij het vorige verslag en blijft overeind.

Quick ’20 gaat fier aan kop en als het aan de jongens ligt staan ze die ook niet meer af.

“Wie stoat boavenan en dat blieft wie ok”.

 

Veel lezers hebben de wedstrijd vast live op Quick TV gezien en vanwege het hoge kijkcijfer wordt de wedstrijd van aankomende zaterdag thuis tegen Sparta Enschede zeer waarschijnlijk ook live uitgezonden.

 

Quick’20 – De Esch 7-1 (3-0).

Goorhuis Oude Sanderink 1-0, Spit 2-0, Heskamp 3-0, Roelink 3-1, Spit 4-1, Rickhoff 5-1, Eulderink 6-1, Rickhoff 7-1.

Foto’s klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube