Nieuws

Resultaat verbloemt vooralsnog het matige spel van Quick’20

zondag 27 september 2020 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 is het nieuwe seizoen nog zonder puntenverlies. De eerste thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys werd zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen.

 

Trainer René Nijhuis moest het zaterdag doen zonder drie steunpilaren: Ryan Snelders, Jules Reimerink en Frank Eulderink. De eerste twee ontbraken vanwege blessures, terwijl Eulderink om disciplinaire maatregelen op de bank moeste beginnen. In vergelijking met vorige week maakten nu Issy Wevers en Dylan Rickhoff hun opwachting in de basis.

 

Punten niet cadeau

Ook het duel op het vertrouwde sportpark Vondersweijde maakte duidelijk dat Quick’20 de punten niet cadeau krijgt. Net als vorige week tegen ZAC schoten nu ook de gasten uit Vroomshoop fanatiek en flitsend uit de startblokken. Quick’20, nog niet helemaal wakker, kwam met de schrik vrij omdat Ernst-Heideman en Simon Kempers (paal) dikke kansen misten.

 

Zeer bekeken schot

Daarna nam Quick’20 het initiatief over, zonder overigens de pannen van het dak te spelen. Nadat eerst Lars Spit de doelman van Vroomshoopse Boys omspeelde, maar daarna werd ingehaald door een verdediger van de gasten, was het in de 18e minuut wél raak. Jip Kemna brak de ban voor Quick’20, met een zeer bekeken schot van net buiten de zestien meter.

 

Fraaie omhaal

Spit had daarna de marge kunnen verdubbelen, maar hij stuitte op doelman René Kok. Na een half uur spelen maakte Dylan Rickhoff de 2-0 op geheel eigen wijze. Hij nam de bal met het hoofd aan, kopte hem nog eens omhoog en gaf de keeper van Vroomshoopse Boys vervolgens met een fraaie omhaal het nakijken. Vlak erna was Rutger Schrijver van de gasten dichtbij de gelijkmaker, maar Quick-doelman Chiel ter Braak kreeg hulp van de lat.

 

Voor eigen succes

Na rust werd het duel qua niveau een stuk minder. Helemaal nadat Spit de wedstrijd in de 62e minuut in het slot gooide met de 3-0 gingen de aanvallers vooral voor eigen succes in plaats van het balletje snel rond te laten gaan en aan het doelsaldo te werken. Terecht kreeg Quick het deksel op de neus toen invaller Robert Veld in de 75e minuut voor de 3-1 zorgde. Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar het matige duel bleef op 3-1 steken.

 

Terugkeer Snelders

Positief: Quick’20 staat samen met het Hulzense Boys bovenaan met de volle buit uit de eerste twee duels. Minder positief: het veldspel moet nog stukken beter en het wachten is daarbij op de terugkeer van Ryan Snelders die voor meer voetbal van achteruit moet gaan zorgen. Zijn rentree laat niet lang meer op zich wachten, terwijl ook Reimerink er volgende week wel weer bij zal zijn. Dan gaat Quick’20 op bezoek bij ASC’62 in Dalfsen.

 

Quick’20-Vroomshoopse Boys 3-1 (2-0)

18. Kemna 1-0, 25. Rickhoff 2-0, 62. Spit 3-0, 75. Veld 3-1.

Scheidsrechter: Braaksma.

Gele kaarten: Rickhoff (Quick’20), Pierik, Derks, Kempers (Vroomshoopse Boys).

 

Opstelling Quick’20: Ter Braak; Damhuis (70.Groenewold), Heskamp (85.Snijders), Leenders, Zwienenberg; Wevers, Braam, Goorhuis Oude Sanderink; Spit, Rickhoff (60.Eulderink), Kemna

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube