Nieuws

Quick’20 wint lastige vuurdoop in Zwolle

zondag 20 september 2020 - 1e selectie


De hoofdmacht van Quick’20 is het debuut in het zaterdagvoetbal begonnen met een 2-0 overwinning bij ZAC. In Zwolle kreeg de ploeg van trainer René Nijhuis een voorproefje van wat de zwart-witten dit seizoen te wachten staat.

Immers: na een goede voorbereiding en flitsende bekerwedstrijden met veel doelpunten werd zaterdagmiddag wel duidelijk dat het nu écht om de punten gaat. Hoe je het ook wendt of keert; de ogen in de tweede klasse zullen gericht zijn op Quick’20, dat geen geheim maakt van de ambities om binnen een paar jaar terug te zijn in de hoofdklasse. Echter ambities uitspreken is één, ambities ook waarmaken is twee. Want gemakkelijk zal dat niet worden, dat is de belangrijkste conclusie na de ouverture op het sportpark Jo van Marle in Zwolle.

Tegen de Zwolsche Athletische Club, die op 1 oktober zijn 127e (!) verjaardag viert, moest trainer Nijhuis het nog doen zonder de geschorste Ryan Snelders. De captain was in de voorbereiding ook geblesseerd, maar zal waarschijnlijk dinsdagavond in het oefenduel tegen TVC’28 zijn rentree maken. Dat geldt trouwens ook voor Loed Keizer, de 27-jarige verdediger die na een uitstapje bij Hercules, FC Lienden en Maarssen terugkeert op het oude nest.
Tegenstander ZAC liet vanaf de eerste minuut zien dat er met de ploeg niet te spotten valt. Scherp in de duels en ook voetballend heeft de ploeg van trainer John Beijen veel in z’n mars. Toch waren de eerste kansen voor Quick’20. De eerste was voor Frank Eulderink, hij zag zijn inzet na een mooie actie gekeerd worden door de uitblinkende doelman van ZAC (Robert den Dunnen) en de paal. Een minuut later was het wel raak. Nadat Pool nog redding had kunnen brengen, was Jules Reimerink er als de kippen bij om in de rebound wel raak te schieten: 0-1. Quick kreeg daarmee wat het wilde: een snelle voorsprong. Echter een minuut later was het alweer bijna gelijk, maar doelman Chiel ter Braak reageerde alert. De gasten uit Oldenzaal kregen voor rust nog vijf goede kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar Eulderink, Lars Spit en Jip Kemna hadden niet de effectiviteit die Quick wel kenmerkte in de bekerduels tegen Barbaros en Stevo. Namens ZAC was Erik Kool nog dichtbij een treffer, maar hij stuitte eveneens op de goed keepende Chiel ter Braak.

Na rust was het allemaal een stuk minder wat beide ploegen lieten zien. In de 61e stond Jules Reimerink wederom op de goede plek om de 0-2 binnen te schieten, en dezelfde aanvaller, die liet zien dat hij een echte versterking is, miste een paar minuten alleen voor de ZAC-goalie. Het laatste kwartier speelde de thuisclub met 10 man, omdat Boaz Smits na twee keer geel het veld moest verlaten. Quick’20 kon het overtal echter niet meer uitbuiten.

Iedereen op sportpark Jo van Marle was het erover eens dat de beste ploeg had gewonnen, maar ook dat Quick’20 er niet in geslaagd was om het spel van de laatste bekerduels te spelen. Dat was echter ook de verdienste van ZAC. De spanning is eraf, de eerste overwinning zal de ploeg van René Nijhuis hopelijk het nodige vertrouwen geven.

Volgende week zaterdag speelt Quick’20 thuis tegen Vroomshoopse Boys dat het nieuwe seizoen begon met een 2-1 overwinning op ZVV De Esch.

ZAC – Quick’20 0-2 (0-1)
12. Reimerink 0-1, 61. Reimerink 0-2.

Scheidsrechter: Bjorn van der Veer (Enschede).
Gele kaarten: Leenders, Wevers, Damhuis (Quick’20), Jongschaap, Schunselaar (ZAC).
Rode kaart (na 2 keer geel): 76. Smits (ZAC).

Opstelling Quick’20: Ter Braak; Damhuis, Leenders, Heskamp, Zwienenberg; Goorhuis Oude Sanderink (87. Kienhuis), Braam, Kemna; Eulderink (57.Wevers), Spit (73. Rickhoff), Reimerink.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube