Nieuws

Voorbeschouwing Stevo – Quick’20 KNVB Beker

vrijdag 4 september 2020 - 1e selectie


De historische derby doet oude tijden herleven morgen op Sportpark De Peuverweide in Geesteren.

 

In Geesteren zijn ze er helemaal op voorbereid getuige het affiche voor deze wedstrijd. In de rust en na afloop zorgt notabene zanger Martin Ankoné uit Oldenzaal voor de gezelligheid op 1,5 meter in de kantine van Stevo.

 

Wat zijn er in het verleden in vooral de jaren negentig van de vorige eeuw geweldige duels uitgevochten tussen Quick’20 en Stevo in Oldenzaal en Geesteren. Van tevoren werden er altijd de nodige psychologische spelletjes uitgevoerd tussen de spelers en in de pers en langs de kant stonden de duizenden fanatieke toeschouwers fanatiek hun favoriete team aan te moedigen.
Op het scherpst van de snede werden heroïsche gevechten geleverd, de wedstrijden liepen nooit uit de hand. De rivaliteit tussen de clubs was groot en de spanning was altijd te voelen bij de aftrap. Na afloop overheerste de gezelligheid en dronken spelers en supporters van de teams gezellig samen een drankje.

 

Quick’20 werd zowel in 1964 als in 1966 tweede in de strijd om het Nederlands kampioenschap bij de zondagamateurs. Quick’20 speelde toen in de eerste klasse, destijds het hoogste amateurniveau.

In 1990 promoveerde Quick’20 naar de hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau en in 1993 werd het daarin kampioen en eindigde het in de strijd om het landskampioenschap voor de derde keer in haar historie als tweede.

 

In het seizoen 1993-1994 leek Quick’20 opnieuw kampioen te worden, maar verloor het in de voorlaatste wedstrijd onverwachts. Stevo wist wel raad met de geboden kans en werd kampioen in de hoofdklasse en wat Quick’20 niet lukte kreeg Stevo wel voor elkaar, het werd landskampioen zondag in 1994.

 

Stevo tegen Quick’20 wordt morgen weer gespeeld, nu in de poulefase van de KNVB Beker. Stevo speelt inmiddels al jaren in de eerste klasse zondag en Quick’20 is door de overstap van het hoogste zondag team naar de zaterdag komend seizoen ingedeeld in de 2e klasse H, terwijl het afgelopen seizoen nog in de hoofdklasse zondag speelde en de drie seizoenen daarvoor zelfs in de derde divisie.

 

De samenstelling van de teams is totaal anders dan in het verleden. Hoewel, bij Stevo zie je nu ook de namen van de sterren uit het verleden als Reinerink, Wigger en Kruiper.
Vast allen zonen of familie.

 

Er wordt morgen een felle, maar sportieve strijd verwacht tussen twee ploegen waarin hoofdzakelijk spelers uit eigen opleiding zitten.

 

Veel kijk plezier allemaal!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube