Nieuws

Samen sterk en samen verder

zondag 5 april 2020 - Algemeen


Het coronavirus houdt ons land in de houdgreep en voorlopig zijn we er nog niet klaar mee. De maatregelen en beperkingen om deze crisis enigszins te beheersen zijn in ieder geval tot eind april verlengd. Evenementen, competities en diverse acties zijn tot in juni uitgesteld of geschrapt.

De overheid en vrijwel alle maatschappelijke organisaties doen een beroep op ons allen om solidair te zijn. Binnen de sport is er ook grote bereidheid om de negatieve gevolgen van de maatregelen samen te dragen. De solidariteit is groot en de komende maanden hebben we deze steun hard nodig om de schade tijdens en na de crisis zoveel mogelijk te beperken.

Beslissing KNVB
Het kabinet heeft de maatregelen tot 28 april en voor de jeugd zelfs tot en met de meivakantie verlengd. Daarop heeft de KNVB besloten de competities in het amateurvoetbal niet meer te hervatten. Dus geen eindstanden, kampioenen, degradanten of promovendi. Quick’20 volgt de ontwikkelingen op de voet en zal ervoor zorgen dat ons sportpark gereed is voor voetbalactiviteiten zodra de overheid hier toestemming voor geeft. Dit zou wellicht tot het begin van de schoolvakanties, begin juli, kunnen.

Begroting Quick’20
Wat betekent dit alles voor onze vereniging en welke maatregelen moeten we nemen om financieel gezond te blijven? Het bestuur heeft diverse scenario’s tegen het licht gehouden en doorgerekend.  Wat doen we met de contributie? Welke kosten kunnen we voorkomen of beperken? Welke steunmaatregelen zijn, of komen er?
Gelukkig zijn we een financieel gezonde vereniging en kunnen tegen een stootje maar we komen dit jaar sowieso uit op een exploitatieverlies. Hoe groot het verlies daadwerkelijk wordt is afhankelijk van ieders hulp, steun en solidariteit.

Onze jaarlijkse begroting is gebaseerd op drie fundamentele inkomsten: contributie, sponsoring en de kantine. Vooral derving van de kantineomzet treft ons op dit moment keihard. Normaal gesproken leveren de maanden maart, april, mei en juni een zeer significant deel van de kantineomzet van het hele jaar op.

Belangrijk
Om de schade zoveel mogelijk te beperken is het essentieel dat we onze leden, sponsoren en vrijwilligers voor Quick’20 behouden! Daarnaast proberen we de kosten zo veel mogelijk te beperken. We zullen deelnemen aan eventuele steunmaatregelen vanuit de overheid.

Contributie
Doorbetaling van contributie is van groot belang. Daarom zullen we de contributie blijven incasseren. Mocht dit door de crisis een probleem gaan vormen neem dan contact op via secretaris@quick20.nl . Dan gaan we samen zoeken naar een passende oplossing.

Sponsoren
De loyaliteit die wij van onze leden vragen, verwachten wij ook van onze sponsoren. Het bedrijfsleven wordt getroffen en de toekomst is onzeker. Vele activiteiten van Quick-Business zijn uit- of afgesteld. Maar waar het kan: blijf ons steunen!

Vrijwilligers en medewerkers
Quick’20 kan niet bestaan zonder zijn medewerkers en vrijwilligers en dat zijn er gelukkig een heleboel. Velen missen nu hun wekelijkse en sociale contacten binnen de club, met andere vrijwilligers, teamgenoten en overige leden. Tegen hen willen we zeggen;” hou vol, er komen zeker andere tijden. We zullen jullie de komende jaren extra hard nodig hebben.”

Samen verder!
Als bestuur merken wij dat de onderlinge verbondenheid en hulpvaardigheid in korte tijd is gegroeid. Sámen zijn we sterk en kunnen wij nog sterker worden. Ons huidige vandaag is niet meer ons vertrouwde gisteren. En wat ons morgen te wachten staat blijft nog even onzeker. Daarbij onderhouden wij intensief onze contacten met de KNVB, de gemeente en met voetbalclubs in de regio.

Wij rekenen op uw blijvende support, ondersteuning, loyaliteit en solidariteit. 

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur Quick’20

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube