Nieuws

100-jarig Quick’20 maakt van een jubileumjaar een jubileumseizoen

maandag 23 maart 2020 - 100jaar


De jubileumcommissie van Quick’20 heeft een tamelijk ingrijpende beslissing genomen over de reeks activiteiten die wordt gehouden in het kader van het 100-jarige jubileum van de Oldenzaalse voetbalvereniging. Het jubileumjáár wordt een jubileumseizoen. Grote voordeel van dit besluit: alle activiteiten kunnen (alsnog) doorgang vinden.

Het is niemand ontgaan, er wordt bijna nergens anders nog over gepraat in de wereld: we zijn allemaal in de van het coronavirus. ‘Ook wij als jubileumcommissie van 100 jaar KVV Quick’20 weten natuurlijk dat niemand nog bezig is met de zogenaamde belangrijkste bijzaak in het leven, zoals voetbal wel eens wordt genoemd. Laat staan bij de viering van het 100-jarig jubileum. De volksgezondheid staat op één, ook voor ons’, zegt Engelbert Heideman, voorzitter van de jubileumcommissie van Quick’20. ‘Ons medeleven gaat uit naar de mensen die nu al een naaste door het vreselijke virus hebben verloren, maar ook naar de mensen die er op dit moment mee in aanraking zijn gekomen. Maar ook zijn onze gedachten bij iedereen die de gevolgen ondervindt, zoals ondernemers in de horeca, maar ook de mensen in de zorg die voor een gigantische opgave staan.’

Voetbal telt dus even niet, maar de jubileumcommissie van Quick’20 heeft al wel overleg gehad waarin de vraag ‘hoe nu verder met het eeuwfeest’ centraal stond. Heideman: ‘We zouden meedoen met een flinke loopgroep aan de Grote Twentse Carnavalsoptocht, die ging niet door vanwege het dramatische weer. Door het coronavirus zijn al diverse jubileumactiviteiten geschrapt, zoals het vierlanden EK-kwalificatietoernooi voor vrouwen onder 19 jaar, jeugdinterlands met jongens onder 15 jaar, het FIFA20-toernooi en het bezoek van meer dan 300 junioren aan FC Twente-Fortuna Sittard. ‘Ook de Voetbaltheatershow met bondscoach Ronald Koeman en Nico-Jan Hoogma, het Rinus Michels Toernooi en zelfs de grote jubileumdag op zaterdag 13 juni; alles staat op losse schroeven.’

En de organisatie van het internationale U11-toernooi heeft inmiddels besloten om de editie van 2020, die in het laatste weekeinde van mei zou worden gehouden, af te gelasten.

Daarom heeft de commissie besloten om van het jubileumjaar een jubileumseizoen te maken. ‘Het was de bedoeling dat we heel 2020 activiteiten zouden organiseren, in sommige maanden zelfs meerdere. Daar gaan we nu een seizoen van maken.’

Het jubileumseizoen begint nu meteen na de zomervakantie en duurt tot medio 2021. ‘Dat kan ook prima’, aldus Heideman, ‘want op 12 oktober van dit jaar worden we pas 100 jaar. In die periode (op zaterdag 24 oktober) houden we ook de jubileumreceptie. Maar kunnen dan alle activiteiten die in de eerste helft van dit jaar gepland waren, doorgang vinden. En dat willen we graag. We hebben er al een paar jaar tijd in zitten, en bovendien zijn de activiteiten te mooi en te bijzonder om niet te houden.’

Het bestuur van Quick’20, alsmede de ongeveer 70 vrijwilligers die druk zijn met de voorbereidingen, staan vierkant achter deze beslissing. ‘Er zijn zoveel onzekerheden dat we hiertoe hebben besloten, en nogmaals: wat is voetbal en wat is een jubileum als de gezondheid van veel mensen op het spel staat.’

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube