Nieuws

Quick‘20 ZA1 klopt Hulzense Boys met 1-0

dinsdag 10 maart 2020 - Senioren


Afgelopen zaterdag stond een interssant duel op het programma, namelijk Quick ‘20ZA1 tegen Hulzense Boys, dat tweede stond in de tweede klasse H, een pikant duel ook voor met name Tim Engbers, nu nog trainer bij de Oldenzalers, maar volgend seizoen verbonden aan de club uit Hulsen. In de eerste confrontatie van dit seizoen ging de Oldenzaalse formatie nog hard onderuit met 4-0, maar nu zou het heel anders lopen.

 

Na een aarzelend begin van beide ploegen, waarin twee kansjes te noteren vielen, nl. van Milan Braam op aangeven van Rick Groenewold en een kans voor Jordy Wolfkamp op een voorzet van rechts, “ontplofte”het duel  in de 13de minuut, toen Lars Spit onregelmentair tegen de grond werd gewerkt op een meter of twee van de rand van het penaltygebied van Hulzense Boys. Gevolg was een vrije trap, waar Florian Boitelle zich over ontfermde. Nu heeft hij een machtige trap in zijn linkerbeen, en begunstigd door een opstellingsfout van keeper Patrick Loohuis, verdween de bal in het Hulsense doel: 1-0.

De bezoekers probeerden nu het spel naar zich toe te trekken, maar verder gevaarlijk werden zij niet, hoewel Sander Vis fraai reddend moest optreden bij een ziedend afstandsschot van Mats Knol. De thuisploeg kwam er af en toe gevaarlijk uit, hergeen leidde tot een scrimmage voor het Hulzense doel, waarbij Lars Spit de pech had de bal een moment niet onder controle te kunnen krijgen, waardoor de kans op 2-0 verloren ging. Willem Huitink vuurde nog een bal naast. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Jonker kregen de bezoekers nog een kans, maar de Oldenzaalse defensie doorstond de vuurproef en er werd met 1-0 gerust.

 

In de tweede helft kregen de toeschouwers vervolgens een enerverend duel te zien en het was een wonder dat deze wedstrijd niet in een 5-5 of 6-6 is geëindigd, zoveel kansen ontstonden er over en weer. Waar de bezoekers naarstig op zoek gingen naar de gelijkmaker om hun kampioenskansen niet verder te schaden, leunde de ploeg van Tim Engbers achterover en was met uitvallen via vooral Lars Spit uiterst gevaarlijk. Nadat hun veelscorende spits Thomas Nijkamp een kopbal had geproduceerd die naast de goal ging, hadden de Hulsenaren pech toen Danny Schoenmaker in vrije positie tegen de lat knalde. Nadat Florian Boitelle’s schot op doel was geblokt, kreeg dezelfde Schoenmaker nog een grote kans, maar nu schoot hij hopeloos naast. Aan de andere kant leidden de uitvallen tot kansen voor de ingevallen Tommie Nuchelmans (naast), Willem Huitink (naast), Lars Spits (strandt op de keeper). Thomas Nijkamp verkwanselde vervolgens weer eens een kans, voordat Lars Spit andermaal op de keeper strandde, waarbij hij van geluk mocht spreken dat hij geen gele dan wel rode prent ontving van scheidsrechter Jonker, omdat hij met zijn bekende enthousiasme en opportunisme bijna keeper Loohuis blesseerde.

Met kunst en vliegwerk wisten de Oldenzalers vervolgens hun doel schoon te houden, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de centrale verdediger Willem Kienhuis, die overal brandjes wist te blussen, omdat zijn positie houden hem zwaar valt (in dit geval gelukkig maar). Zo redde hij bij een scrimmage een bal van de lijn. Aanvallend viel op dat de Oldenzaalse voorwaartsen onnauwkeurig waren in hun eindpass dan wel voor eigen succes gingen, waarbij Willem Huitink in kansrijke positie de vrijlopende Tommie Nuchelmans over het hoofd zag. Na 11(!) minuten extra tijd besloot de ref dat het welletjes was en was de overwinning voor de thuisploeg een feit, een mooie opsteker voor de mannen van Tim Engbers, die volgende week in Dalfsen tegen ASC ’62 moeten aantreden, terwijl Hulzense Boys na de tweede zeperd in evenzoveel weken moet zien de draad weer op te pakken om koploper WVF nog serieus te kunnen bedreigen.

 

 

Opstelling: Sander Vis, Willem Kienhuis, Joris Snijders (Lars Ketelaar), Engin Demir, Mats Winkelhuis, Willem Huitink, Milan Braam ©, Boyd Roord, Florian Boitelle (Tommie Nuchelmans), Lars Spit, Rick Groenewold.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube