Nieuws

Wedstrijdverslag JOS Watergraafsmeer – Quick’20

maandag 9 maart 2020 - 1e selectie


Quick’20 had gisteren een slechte dag met de grootste nederlaag van dit seizoen, liefst 6-1.

Bij Quick’20 raakte Yannick Heskamp in de warming-up geblesseerd, zijn plaats werd ingenomen door Wesly van Houten. Melvin Degenaar had zich ziek gemeld en Cem Köse was op vakantie. Daarvoor speelden Jip Kemna en Dylan Rickhoff. Dit is natuurlijk totaal geen excuus voor de grote nederlaag, omdat de bank zo breed bezet is dat het vaak niet direct opvalt als een vaste basisspeler niet meedoet en het een extra motivatie is voor een speler als je wel vanaf het begin meespeelt.

Verder wordt er niet iedere wedstrijd met een vaste basiself begonnen en het probleem van geblesseerde spelers kent de tegenstander ook altijd.

Soms zijn er van die dagen dat er niets lukt en dat de tegenstander de sterren van de hemel speelt en zo’n dag was het gisteren voor Quick’20. Jos Watergraafsmeer liet zien dat het terecht op een tweede plaats staat en met één wedstrijd achterstand kan het bij winst op gelijke hoogte komen met nummer één Hollandia.

Jos Watergraafsmeer begon overtuigend aan het duel en maakte in de openingsfase al duidelijk dat het koste was wat het kost wou winnen en zo kwam het na 27 minuten op 1-0 en zes minuten later was het al 2-0. Quick ’20 werd nog gevaarlijk in de tegenaanval door een misverstand tussen de keeper en verdediging van JOS Watergraafsmeer, waarbij de bal tussen de twee linies inviel. Deze grote kans werd niet benut.

Nou wist Quick’20 dit seizoen wel vaker na een achterstand van twee goals terug te komen, gisteren was het daartoe niet bij machte, wat geheel lag aan het goede spel van Jos Watergraafsmeer wat zeer efficiënt was in het benutten van de kansen en goed gebruik maakte van miscommunicatie in de defensie van Quick’20. Ook hadden de voorwaartsen van Quick’20 gisteren het vizier niet op scherp staan en werd er geen profijt getrokken uit de kansen die er wel degelijk waren.

Zeven minuten na rust was het duidelijk dat er voor Quick’20 niets te halen was, want toen had Jos Watergraafsmeer de voorsprong verdubbeld en gaf het scorebord na 52 minuten al 4-0 aan. In de 71e en 82e minuut scoorde de thuisclub nog tweemaal en werd het 6-0. Een monsterscore mag je dit gerust noemen, toch haperde toen de doelpuntenmachine van JOS W. en redde
Frank Eulderink de eer en scoorde het enige doelpunt voor Quick’20 en bepaalde zo de eindstand op 6-1.

Citaat van trainer Ten Bosch van JOS W: “We speelden vandaag écht fantastisch”. De ploeg was enorm geconcentreerd en dan zijn er maar weinig ploegen die in staat zijn van ons te winnen. Het was vandaag nooit een échte wedstrijd, want wij waren zoveel beter. Alleen als je op een verkeerd moment een tegendoelpunt krijgt, dan kan het nog wel eens veranderen. Als we dit spel de komende wedstrijden vol kunnen houden, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren.”

Quick’20 hoeft echt niet te wanhopen, nu het uit de laatste drie wedstrijden maar 2 punten haalde. Daarvoor werden vier opeenvolgende duels gewonnen. De derde periode is dan met een nederlaag begonnen, als de rust wordt bewaard binnen de selectie is er nog veel mogelijk. De komende 2 wedstrijden zijn daarbij cruciaal als eerst nummer voorlaatst Alcides naar Oldenzaal komt en Quick’20 een week later op bezoek gaat bij nummer laatst VOC. Die wedstrijden moeten zeker worden gewonnen, al zullen die ploegen alles aangrijpen om overeind te blijven in de degradatiestrijd in de Hoofdklasse A.

Uitslag 6-1 (2-0):
27. Hagary 1-0, 33. Hollewand 2-0, 47. Plemper 3-0, 52. Bossman 4-0, 71. Albert 5-0, 82. Fafiani 6-0, 86. Eulderink 6-1.

Quick’20: Peterman, Goorhuis Oude Sanderink, Coolen (61. Wevers), Zwienenberg, van Houten (74. Damhuis), Leenders, Kemna, Stolker, Geelen, Eulderink, Rickhoff (74. Ilia).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube