Nieuws

Geel aangelopen Quick’20 O19-3 wint van KOSC O19-2

zondag 8 maart 2020 - JO19-3


Zaterdag 7 maart.

 

Na een maand geen wedstrijd gespeeld te hebben, door vakantie, carnaval en afgelasting, gaan we vandaag op bezoek in Ootmarsum bij KOSC O19-2.

 

Door de blessures van Petter en Thijs doen wij een beroep op Ershad, Semir en Sham uit Quick’20 O17-7. Even na 14.30 uur trappen we af en binnen vijf minuten komt Quick’20 na een goed uitgevoerde aanval op 0-1. Doelpuntenmaker is debutant Sham die op aangeven van Maarten de doelman passeert.

 

Na het doelpunt zakt het niveau van de wedstrijd drastisch. KOSC grossiert in het weggeven van inworpen, maar zij doen dat op zo’n manier dat het keer op keer minuten duurt voordat de bal weer opgehaald is en de inworp genomen kan worden. Het gebrek aan wedstrijdritme en deze constante onderbrekingen doen Quick’20 niet goed. Het is zelfs zo erg dat er geheel onnodig de 1-1 wordt weggeven.

 

Nog voor de rust komt Quick’20 op 1-2. Het is druk in het zestienmetergebied van KOSC, maar via Sham komt de bal bij Tijmen die de bal achter de doelman weet te krijgen.

 

 

De tweede helft, met een tweetal wissels en een omzetting, start Quick’20 goed. De eerste mogelijkheid strand nog, maar in de aanval erna is het Huub die op aangeven van Wouter er 1-3 van maakt. Kort daarna is het in de snelle omschakeling weer raak. Jord onderschep een aanval van KOSC en met een snelle lange trap vindt hij Huub die rustig afwerkt.

 

De fase die nu volgt is er niet een om trots op te zijn. In de tweeënzeventigste minuut maakt Wes een overtreding die met een gele kaart bestraft wordt. In de eerst volgende aanval van Quick’20 wordt Huub onreglementair omvergelopen. Voor eenzelfde overtreding kregen wij geel, maar nu wuift de scheidsrechter het weg. Dit tot woede van Huub die tierend zijn ongenoegen aan de staf van Quick’20 laat weten.

 

Tijdens die tirade en een man minder is het Luuk die op aangeven van Wouter de 1-5 op het scorebord zet. Omdat Huub het nodig vindt om bij de scheidsrechter verhaal te gaan halen krijgt hij van, de toch al partijdige, scheidsrechter de gele kaart getoond.

 

Ondanks de welkome hulp van de scheidsrechter is het kwaliteitsarme KOSC niet bij machten om met twee man meer een fatsoenlijke kans te creëren. Quick’20 blijft eenvoudig overeind. In de tweeëntachtigste minuut heeft Wes zijn tijdstaf uitgezeten en komt hij weer in het veld.

 

Drie minuten later zit ook de tijdstaf van Huub er op, maar die wordt direct uit zelfbescherming gewisseld voor Koen. De laatste minuten worden rustig uitgespeeld en is de 1-5 overwinning een feit.

 

 

Samenvattend: Een regelmatige overwinning op een kwaliteitsarm KOSC. Punt van aandacht de komende week is wel het onacceptabele gedrag van de mannen nadat zij geel hebben gehad.

 

Zaterdag 14 maart ontvangen wij om 14.30 uur Sportlust Glanerbrug O19-2 op sportpark Vondersweijde. De verwachting is dan wel dat Quick’20 beter moet zijn dan tegen KOSC om een goed resultaat te behalen.

 

 

Wedstrijdverloop:

 

‘4         0-1       Sham (Maarten)
’28       1-1       Speler KOSC
’44       1-2       Tijmen (Sham)
’46       Semir (in) Sham (uit)
’46       Ershad (in) Koen (uit)
’51       1-3       Huub (Wouter)
’53       1-4       Huub (Jord)
’72       Geel Wes
’73       1-5       Luuk (Wouter)
’74       Geel Huub
’85       Koen (in) Huub (uit)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube