Nieuws

Quick’20 komt nog voor de rust van 2-0 op 2-2, maar haalt 2 punten te weinig

maandag 2 maart 2020 - 1e selectie


Na een kwartier pakten zich letterlijk en figuurlijk voor Quick’20 donkere wolken samen boven het sterk verouderde complex van Leonidas. Aan het kunstgrasveld waarop werd gespeeld mankeert niets, de rest van de uit 1964 daterende accommodatie is verpauperd.  

 

Duidelijk was ook dat de wind evenals 2 weken terug tegen SJC thuis een belangrijke rol speelde, in de eerste helft in het nadeel en na de rust in het voordeel van Quick’20.

Door een foute terugspeelbal van Yannick Heskamp keek Quick’20 al na drie minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Na 15 minuten werd het 2-0, omdat een corner van Leonidas gemakkelijk  kon worden ingekopt door de vrijstaande Ayhan.

Zou het te maken hebben met een post-carnavaleske depressie, feit was dat Quick’20 in het begin van de wedstrijd totaal niet bij de les was en het vertoonde spel deed het ergste vrezen voor de rest van de wedstrijd. Na een rustig kwartier aan beide zijden liet Quick’20 zien dat het niet direct wou capituleren en kwam het langzamerhand in het vertrouwde goede spelritme zoals dat heel 2020 al wordt gespeeld in de competitie.

Was Frank Eulderink nog ongelukkig met een voorzet voorlangs het doel, Quick’20 nam steeds meer het initiatief, al kwam de aansluitingstreffer toch onverwacht. Tim Zwienenberg probeerde het weer eens met een van zijn befaamde afstandsschoten en schoot de bal keihard onhoudbaar in de bovenhoek in de 40e minuut, een beauty, 1-2. Drie minuten later werd het al gelijk. Via een prima aanval over meerdere schijven van rechts naar links kreeg Luuk Geelen de bal en vanaf bijna de achterlijn schoot hij de bal in de korte hoek. Normaal moet de keeper zo’n bal hebben, die dacht aan een voorzet en verkeek zich op het slimme schot van Luuk, 2-2. Zo kon Quick’20 met een gelijke stand de kleedkamer in. Er stond wel een scorebord in de hoek van het veld, maar ook dit was danig in verval geraakt en de techniek was al helemaal zoek.

 

Na rust was het voornamelijk Quick’20 dat balbezit had en ook vaker voor het doel van Leonidas kwam dan andersom. Jip Kemna nam de plaats in van Jelle Leenders en te zien was dat Jip vocht om zijn in het verleden vaste stek op het middenveld te heroveren. Quick’20 had het betere van het spel en schiep zich meerdere mogelijkheden, 100 procent kansen waren het niet direct.

Frank Eulderink passeerde meermalen zijn directe tegenstander, de afwerking van de voorwaartsen schoot tekort en ook zelf had hij zich tot matchwinner kunnen kronen. Invaller Dylan Rickhoff probeerde zijn halve omhaal in de lucht nog een keer, ook dat trof geen doel. Quick deed er van alles aan te winnen, in de laatste 15 minuten nam het daarbij soms teveel risico op het middenveld. In plaats van een bal snel af te geven, werd er geprobeerd een mannetje te passeren met bijna fatale afloop. Leonidas speelde slim op de counter en leek daarbij ook te scoren. Een voorzet werd op een haartje gemist en doelman Bob Peterman toonde zich een betrouwbare sluitpost.

Na afloop kun je tevreden zijn met een gelijkspel als je al snel een 2-0 achterstand moet goedmaken. Vanuit de gelijke stand bij rust gezien was het voor Quick’20 zeker mogelijk geweest om met de volle winst naar huis te gaan. De wil was er ook wel, het lukte allemaal net niet.

Quick’20 en Jos Watergraafsmeer staan ook na gisteren in de tweede periode 2 punten achter RKAVV. Die ploeg is uitgespeeld en Jos Watergraafsmeer heeft nog 2 wedstrijden tegoed en Quick’20 één, uit bij Hoogeveen op 29 maart. Quick’20 speelt aanstaand weekend weer uit, nu bij Jos Watergraafsmeer. Die wedstrijd telt mee voor de derde en laatste periode die komend weekend begint.

Er wordt dit seizoen nogal eens gezegd dat Quick’20 veel goals tegen krijgt, dat klopt volkomen. Er moet niet worden vergeten dat Quick’20 sinds de thuis op
2 februari met 4-0 gewonnen wedstrijd van Be Quick 1887 bovenaan staat op de ranglijst van teams met de meest gescoorde goals. Quick’20 maakte er al 51 in 19 duels en RKAVV maakte er 49 met een wedstrijd meer.

Aanvallend voetbal loont dus zeker wel en Quick’20 scoorde in 2020 al 19 keer en incasseerde 9 goals. Quick’20 is dit jaar in de competitie nog ongeslagen met 11 punten uit 5 met eerst drie achtereenvolgende zeges en daarna twee opeenvolgende gelijke spelen.

 

Leonidas – Quick’20 2-2 (2-2).
Score:  3. Zimmerman 1-0, 15. Ayhan 2-0, 40. Zwienenberg 1-2, 43.  Geelen 2-2.

Quick’20: Peterman, Goorhuis Oude Sanderink, Coolen, Heskamp, Zwienenberg, Geelen, Stolker, Leenders (46. Kemna), Eulderink, Degenaar (80. van Houten), Köse (65. Rickhoff).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube