Nieuws

Quick’20 ZA1 verslaat VSCO ’61 met ruime cijfers: 0-5

dinsdag 25 februari 2020 - Senioren


Op sportpark “De Heughte” in Oosterwolde trad Quick ’20 ZA1 aan zonder zijn aanvoerder Milan Braam (geschorst), maar met Lars Spit in de basis (terug naar schorsing).

 

Aanvankelijk hadden de bezoekers wat moeite om in de wedstrijd te komen, maar gaandeweg werd een spelbeeld duidelijk, waarin de Oldenzalers in de aanval waren, terwijl de gastheren probeerden met uitvallen gevaarlijk te worden. Helaaas wist Boyd Roord tot twee keer toe een slim steekballetje van Lennart Jansink onder controle te krijgen, waardoor een doelpoging uitbleef.De gastheren lieten in de 15de minuut hun eerste wapenfeit noteren, toen Dominique van de Grift een teruggelegde kopbal op doel schoot, maar had zijn vizier (nog) niet scherp staan, want hij schoot naast. In dezelfde minuut kwam Quick ‘20ZA1 op voorsprong toen Engin Demir op zij n typerende wijze op de linkerflank opstoomde, Jurriën Mulder bereikte en diens steekpass werd ditmaal door Boyd Roord met het puntje van zijn  schoen langs doelman Arjan ten Klooster werd gepunterd. (driemaal is, zoals bekend, scheepsrecht). In de 23ste minuut kregen de gastheren hun grootste kans (naar later zou blijken van de wedstrijd), toen Henk Elskamp, na een slordigheidje in de Oldenzaalse defensie, vrij op het Oldenzaalse doel kon gaan, maar hij stuitte op een zeer alerte doelman Sander Vis. In de 36ste minuut gaf de correct fluitende scheidsrechter Lars Meijer een vrije trap op de linkerpunt van het strafschopgebied na een overtreding op de ongrijpbare Lars Spit. Tot ieders verbazing (ook van de Oosterwoldse defensie) ging de vrije trap van Lennart Jansink in een keer in het doel: 0-2.Vervolgens kwam de thuisploeg nog tot een schot over het doel van Sander Vis en werd er gerust met een geruststellende 0-2 voorsprong.

Na een enigszins aarzelende start in de tweede helft gooide Lars Spit in de 53ste minuut de wedstrijd in het slot door na een solo-actie de 0-3 aan te tekenen. Nu was het verzet van de thuisploeg wel gebroken ondanks het inbrengen van de zeer actieve Luca Veldhoen. De Oldenzalers leunden achterover en beperkten zich tot levensgevaarlijke uitvallen, waarvan in de 58ste minuut door Rick Groenewold werd geprofiteerd door ook een doelpuntje mee te pikken: 0-4. In het vervolg verzuimde de ploeg van Tim Engbers om de gastheren écht pijn  te doen en lieten de kans liggen om serieus aan hun doelsaldo te werken. Ze wisten nog één keer te scoren en wel na een prachtige aanval, opgezet door Lennart Jansink. Jansink wist met een mooie crosspass Lars Spit te bereiken, die andermaal zijn  directe tegenstander liet voor wat hij was en een strakke voorzet gaf, die Jansink alleen maar hoefde in te schieten, voordat Rick Groenewold hem deze goal kon ‘ontnemen’: 0-5. Het was de gastheren zelfs niet gegund de eer te redden, omdat Sander Vis weer een puike partij stond te keepen en een schot van Luca Veldhoen  wist te stoppen. Met invallers Florian Boitelle en Wes Beuvink in de ploeg freewheelde Quick naar het eindsignaal. Wat de ploeg over twee weken (7 maart) de lastige thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys, de nieuwe werkgever van coach Tim Engbers (Vondersweide, 15.00u). Komt allen dit bijzondere duel bekijken en de huidige ploeg van Engbers steunen!

 

Opstelling: Sander Vis, Willem Kienhuis, Jurriën Mulder, Mats Winkelhuis ©, Lennart Jansink, Engin Demir, Boyd Roord (Wes Beuvink), Joris Snijders (Lars Ketelaar), Rick Groenewold, Lars Spit, Jaap Oude Voshaar (Florian Boitelle).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube