Nieuws

Quick’20 voorkomt nederlaag en maakt diep in blessuretijd de 2-2

maandag 17 februari 2020 - 1e selectie


Vooral de meer technisch vaardige spelers van beide teams hadden in de beginfase moeite hun normale niveau te halen op het vooral aan lange kant voor de hoofdtribune zwaar bespeelbare hoofdveld. Daarbij was de harde wind in de eerste helft in het voordeel van de thuisclub en in de tweede helft deed SJC haar voordeel ermee.

Er ontspon zich ondanks de onvoorspelbaarheid van de stormachtige wind een attractieve wedstrijd tussen twee voetballende teams en het spel ging in hoog tempo op en neer. Al in de 8e minuut kwam SJC op een 0-1 voorsprong. Youri Coolen kon de zeer snelle Lucas Coopmans niet stoppen en hij trok aan de noodrem om een zekere treffer te voorkomen. Die kwam nu wel omdat de prima leidende scheidsrechter terecht naar de penaltystip wees. Het was Jordy Groot die de penalty benutte.

Daarna waren er aan beide zijden kleine kansen, waarbij het schot van Tim Zwienenberg een beter lot had verdiend, het ging voorlangs het doel. Ook al had Quick’20 de meeste moeite in haar normale spel te komen, het kwam in de 33e minuut toch op gelijke hoogte met SJC. Tim gaf een goede breedtepass en via een corner door Luc Stolker passeerde Frank Eulderink twee tegenstanders en zijn voorzet werd door Melvin Degenaar ingekopt, 1-1. Twee Minuten later was het bijna 1-2 toen doelman Bob Peterman mistastte en Youri een corner veroorzaakte, die Quick’20 gelukkig geen schade toebracht.

Na de rust probeerde SJC voordeel te trekken uit de wind en had een paar kansen via hun snelle spitsen. Daartegenover had Quick’20 wel wat mogelijkheden, echte kansen werden er niet geschapen. In de 69e minuut raakte de bal uit een snelle aanval van SJC op miraculeuze wijze de lat en van afstand leek het een doelpunt. Dat viel wel in de 75e minuut na klungelig balverlies op het middenveld van Quick’20. De rechterspits Stef van der Zalm haalde verwoestend uit en schoot de bal geplaatst in de verste hoek, 1-2.

Nu leek het eerder 1-3 te worden dan 2-2 en ging SJC niet goed om met de geboden ruimte. In de uitwedstrijd op 22 september 2019 verloor Quick’20 in de 92e minuut met 3-2 bij SJC en keerde met nul punten terug uit Noordwijk, waar de zwart-witten van SJC dik verdiend wonnen.

Het was te prijzen dat Quick’20 de laatste 10 minuten met man en macht naar voren ging om de gelijkmaker te forceren en ook keeper Bob Peterman meldde zich voorin. Het speelde met alle mogelijke risico’s vol op de aanval. Dat leverde in de 93e minuut een vrije trap op, 25 meter van het doel. Invaller Jip Kemna nam die en schoot de bal fraai bovenin de linkerbovenhoek, waar doelman Björn Haggerty de bal geweldig uit zijn doel ranselde. Tegen de daarop volgende corner was hij kansloos. Dezelfde Jip nam die corner en in een kluwen van spelers kopte Yannick Heskamp de verdiende gelijkmaker binnen, 2-2 diep in blessuretijd.

Het was zwaar halen gisteren en één punt was het maximaal haalbare voor Quick’20 tegen het sterke SJC.

Quick’20 kan nu met een gerust hart Carnaval gaan vieren, al moet er uiteraard wel voor worden gezorgd dat de volgende ronde van de beker aanstaande donderdagavond wordt gehaald. Daarvoor zal er dan moeten worden gewonnen bij RKSV Brakkenstein in Nijmegen. De derdeklasser heeft al aangekondigd haar huid duur te verkopen tegen de drie klassen hoger spelende Oldenzalers.

Quick’20 is dus gewaarschuwd en het zou ook zonde zijn om uit de beker te worden geknikkerd. Ga het Carnaval in met winst in de beker en dan volgt daarna op 1 maart de uitwedstrijd tegen Leonidas in Rotterdam en met nog twee wedstrijden in de 2e Periode is de 1e plaats daarin volop mogelijk met één punt achter de koploper in die periode RKAVV.

 

Quick’20 –SJC 2-2 (1-1).
Score:  8. Groot 0-1, 33. Degenaar 1-1, 75. van der Zalm 1-2, 90.+4 Heskamp 2-2.


Quick’20:
Peterman, van Houten, Coolen (85. Wevers), Heskamp, Zwienenberg, Geelen, Stolker, Leenders (55. Kemna), Eulderink, Degenaar, Köse (64. Rickhoff).

 

>Klik hier< voor de foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube