Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – SJC Zondag 16 februari 14.00

vrijdag 14 februari 2020 - 1e selectie


Als – van oorsprong – Katholieke vereniging is de Sint Jeroens Club opgericht op 26 september 1920. De gelijkenis tussen SJC en de Katholieke Voetbalvereniging Quick’20 is meteen duidelijk. Beide verenigingen vieren dit jaar het honderdjarig jubileum.

 

In het seizoen 2015-2016 lukte het SJC eindelijk om te promoveren naar de Hoofdklasse. Maar liefst 16 wedstrijden wist SJC te winnen, waarvan de laatste 6 in de nacompetitie.
In haar eerste jaar in de Hoofdklasse wist SJC net niet te promoveren. In het tweede seizoen 2017-2018 werd SJC kampioen en promoveerde naar de Derde Divisie Zaterdag. Daar speelde het als zondagclub op zaterdag vanwege een tekort aan zaterdagteams. Na één jaar degradeerde de club weer en spelen SJC en Quick’20 voor het eerst in hun bestaan dit seizoen tegen elkaar in de Hoofdklasse Zondag. Voorlopig zal het wel bij twee duels blijven, want zoals bekend verhuist Quick’20 Zondag 1 komend seizoen naar de zaterdag.

 

Quick’20 verloor op 22 september 2019 uit bij SJC in blessuretijd met 3-2 en Jelle Leenders viel toen uit met een zware hoofdwond en miste daarna meerdere wedstrijden. Inmiddels speelt Jelle al 3 wedstrijden op het middenveld in plaats van op zijn vaste plek achterin. Hier voelt hij zich prima thuis want in alle jeugdselectieteams wist hij niet anders.

 

SJC eindigde in de 1e Periode van 10 wedstrijden op plaats 4 met 19 punten tegen Quick’20 dat 11e eindigde met 11 punten. In de huidige 2e Periode haalde SJC 9 punten uit 6, tegen Quick’20 15 uit 7. Quick’20 staat in de 2e Periode op de tweede plaats, één punt achter RKAVV.

 

SJC staat met 28 punten op de 5e plaats in de Hoofdklasse A met 28 punten uit 16. Het scoorde 34 keer en incasseerde 26 goals. Quick’20 begon dit kalenderjaar uitstekend met drie overwinningen en staat nu op de 7e plaats met 26 punten uit 17 en scoorde 47 keer met 36 tegentreffers.

 

Wat de basiself zondag zal zijn is nog onbekend en hopelijk wordt de wedstrijd op het hoofdveld gespeeld. Dat ligt er nu prima bij, maar als de weersverwachtingen uitkomen dan kan pluvius zo maar weer roet in het eten gooien en zal er voor de 5e keer dit seizoen noodgedwongen moeten worden uitgeweken naar het overigens prachtige kunstgrasveld 2.

 

Het is voor Quick’20 de laatste competitiewedstrijd voor het  aanstaande Carnavalsweekend 2020 en spelers zorg ervoor dat alles wat Quick’20 een warm hart toedraagt zondag het carnaval al kan inluiden met een overwinning.

__________________________________________________________________

Arbitrale leiding

Scheidsrechter         :  R. Witlox
Ass.scheidsrechters :  M. Osman en J. Wannet
__________________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube