Nieuws

Quick’20 ZA 1 verliest van Vroomshoopse Boys

dinsdag 11 februari 2020 - Senioren


De keurtroep van trainer Tim Engbers is er zaterdag niet in geslaagd voor de tweede keer dit seizoen te winnen van Vroomshoopse Boys, integendeel de Oldenzalers verlieten het veld met een kater na een 0-1 nederlaag.

In de eerste helft was er sprake van een strategisch steekspel, waarbij de gasten uit Vroomshoop wat makkelijker dan de thuisformatie tot kansjes wisten te komen. Zo werd er in de 8ste minuut voorlangs geschoten, terwijl de “wapenfeiten”van de thuisploeg beperkt bleven tot een vrije trap buiten de zestien, die door Lennart Jansink naast het doel werd geschoten; hierover kon de Vroomshoopse goalie zich geen zorgen maken. In de 27ste minuut moest Sander Vis handelend optreden bij een gevaarlijke voorzet van rechts; hij wist de bal in twee instanties klemvast te pakken.

In de 36ste minuut lag de bal in de touwen na een kopbal van Milan Braam, maar helaas had de grensrechter buitenspel geconstateerd en dus kon scheidsrechter Braaksma het doelpunt niet valideren. Drie minuten later hield Sander Vis zijn ploeg in de wedstrijd door knap een bal te redden, toen een Vroomshoopse aanvaller vrij voor zijn doel kwam. Zo werd er in een voor de toeschouwers teleurstellend schouwspel een ruststand  bereikt van 0-0.

 

In de tweede helft was er meteen meer opwinding, toen de doelman van de bezoekers een schot op goal knap over de lat tikte. In de 53ste minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Jordy Harms beoordeelde een diepe bal beter dan zijn directe tegenstander, wist zich langs deze verdediger te wurmen en besloot met een diagonaal schot dat via de binnenkant paal achter doelman Sander Vis belandde: 0-1.

Was dit het doelpunt dat de wedstrijd zou laten ontploffen? Duidelijk was dat de thuisploeg aan zet was en in de 58ste minuut ontstond de nodige opwinding toen Lennart Jansink in het penaltygebied onderuit werd geduwd en dit voor scheidsrechter Braaksma geen aanleiding bleek om voor een penalty te fluiten. De Oldenzaalse voorwaartsen liepen zich stuk door onnodig gebrei en als er uiteindelijk op doel werd geschoten bleek de doelman een onoverwinnelijke obstakel. In de 63ste minuut wist Rick Groenewold tot 2x toe niet tot een afsluiting te komen, schoot Tommie Nuchelmans op aangegeven van Lennart Jansink naast en werd een minuut later een ziedend afstandsschot van Joris Snijders in extremis nog gepakt door de doelman. Een minuut later probeerde Florian Boitelle het nog eens in de korte hoek, maar ook hierop had de doelman een antwoord.

In de slotfase probeerde de thuisploeg nog eens aan te zetten, maar kansjes waren aan Rick Groenewold (op aangeven van Florian Boitelle) en Willem Kienhuis (op aangeven van Tommie Nuchelmans) niet besteed. In de slotminuut zorgde scheidsrechter Braaksma nog voor enige opwinding en verbazing op de tribunes door in één minuut Milan Braam twee keer geel (en dus rood) te geven. Daarna kwam de thuisploeg nog tot één mogelijkheid: Rick Groenewold bediende Boyd Roord, maar deze besloot ook naast het doel. Kortom een middag om gauw te vergeten voor de mannen van Tim Engbers, trainen, trainen en weer opnieuw beginnen. Volgende week gaan de Oldenzalers op  bezoek bij VSCO ’61 en zij kunnen dan weer beschikken over hun topscorer Lars Spit, die nu een  schorsing uitzat, maar zij zullen hun aanvoerder Braam moeten missen.

 

Opstelling: Sander Vis, Engin Demir, Willem Kienhuis, Jaap Oude Voshaar (Boyd Roord), Mats Winkelhuis, Joris Snijders, Milan Braam ©, Willem Huitink (Florian Boitelle), Lennart Jansink, Tommie Nuchelmans, Rick Groenewold.

Foto’s <klik hier>

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube