Nieuws

Voorbeschouwing Hoogeveen vs Quick’20 – 9 februari 2020

vrijdag 7 februari 2020 - 1e selectie


Sinds afgelopen woensdag staat er al een voorbeschouwing van Hoogeveen op de wedstrijd van komende zondag op hun website.

Eén citaat daaruit:

“Een historische ontmoeting zondag op het Bentinckspark. Na meer dan veertig jaar staat de laatste Hoogeveen – Quick’20 op zondag op het programma. De eerste ontmoeting was in het seizoen 1977-1978 toen Hoogeveen landskampioen werd bij de zondagamateurs”.

 

In het seizoen 1977-1978 was het huidige jeugdhome de kantine van Quick’20. Als nieuwbakken Hoofdklasser zagen de spelers van de thuisclub dat de spelers van het bezoekende Hoogeveen keurig in een driedelig kostuum waren gestoken toen ze uit de bus kwamen en het clubgebouw inliepen. Quick’20 keek de ogen uit want dit waren ze niet gewend in de Eerste Klasse.

 

In latere jaren hebben beide teams elkaar met wisselende resultaten regelmatig ontmoet in de toenmalige Hoofdklasse C.

Dit seizoen komen de clubs elkaar weer tegen na de degradatie afgelopen seizoen van Quick’20 uit de Derde Divisie. Zittende Hoofdklasser Hoogeveen miste op een haar na via de nacompetitie promotie naar de Derde Divisie.

Quick’20 is al vier wedstrijden achtereen ongeslagen. Het jaar 2019 werd uitstekend afgesloten met een 4-1 overwinning thuis op HBS. In 2020 zijn alle drie wedstrijden gewonnen na twee overwinningen uit bij SDO, 4-5 en MSC, 1-6 en een knappe overwinning afgelopen zondag thuis tegen Be Quick 1887 met 4-0.

 

Hoogeveen sloot het jaar 2019 af bij een 1-0 voorsprong op Leonidas toen de scheidsrechter uiteindelijk besloot de wedstrijd te staken na meerdere ongeregeldheden op het veld. Hoogeveen en Leonidas werden afgelopen week bestraft met één punt in mindering, de uitslag wordt definitief 1-0. In 2020 begon Hoogeveen slecht met twee achtereenvolgende nederlagen tegen Hollandia uit, 3-0 en Be Quick 1887 thuis 0-4.

Afgelopen zondag won Hoogeveen dit jaar voor het eerst met een 0-3 overwinning bij Alcides. Na de slechte herstart, met twee grote nederlagen, lijkt het vertrouwen weer terug te zijn. Er ligt dan ook weer een goede basis om verder op te bouwen.

 

Hoogeveen staat op plek 3 met 30 punten na aftrek van één punt en een doelsaldo van plus 10, 33 voor en 23 tegen. Quick’20 staat op plaats 7 met 26 punten uit 17 en een doelsaldo van plus 11, 47 voor en 36 tegen.

 

Of er wijzigingen zijn in de basiself van Quick’20 aanstaande zondag ten opzichte van vorige week is volgens traditie onbekend bij de supporters. Het is zaak dat Quick’20 met beide benen op het veld blijft staan en niet naast de schoenen gaat lopen. Zelfverzekerdheid is prima, overschatting van eigen kunnen zal averechts werken.

Als de lijn van de afgelopen weken wordt voorgezet dan is ook zondag winst op Hoogeveen mogelijk. Thuis werd er met 5-4 van Hoogeveen gewonnen en kwam de zege nog bijna in gevaar na een 5-1 voorsprong.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube