Nieuws

Wedstrijdverslag Quick’20 vs Be Quick 1887

maandag 3 februari 2020 - 1e selectie


Quick’20 benut kansen beter dan de tegenstander, wint met 4-0 en stijgt door de vierde overwinning op rij naar de 2e plaats in de Tweede Periode.

Of het komt door alle berichtgeving over de overgang van de hoofdmacht naar de zaterdag blijft een open vraag, het is wel zo dat Quick’20, na de officiële bekendmaking van die gebeurtenis in 2020, nog geen wedstrijd verloor. Na de overwinningen uit bij SDO met 4-5 en MSC met 1-6, werden er nu thuis op kunstgras drie punten gehaald. Mooie bijkomstigheid was gisteren dat Quick’20 voor de eerste keer dit seizoen geen tegengoal kreeg.

Quick’20 kwam al in de eerste minuut met 1-0 voor, toen Jelle Leenders een te korte terugspeelbal onderschepte en de bal onder doelman Robert Smit doorschoof. Nog geen twee minuten later maakte Tim Zwienenberg een wereldgoal door de bal op prachtige wijze van 20 meter in de kruising te schieten en verdubbelde daarmee de voorsprong naar 2-0.

In het vervolg van de eerste helft waren er over en weer kansen op een doelpunt en al speelde Be Quick 1887 toen beter dan Quick’20, hun voorwaartsen wisten geen raad met de goede mogelijkheden. Cem Köse had in de 42e minuut de kans op 3-0 na een prima voorzet van Frank Eulderink, hij schoot hoog over.

 

Na de pauze leek Be Quick al snel de aansluitingstreffer te scoren in de 48e minuut, het doelpunt werd wegens hands afgekeurd. In het eerste deel van de tweede helft had Be Quick twee uitstekende mogelijkheden. De eerste, een vrije trap werd door de solide doelman Bob Peterman uit de rechterbenedenhoek gedoken en bij de tweede werd er vrij voor het doel overgeschoten.

Quick’20 had in de gaten dat het gauw de genadeslag moest uitdelen om Be Quick niet terug in de wedstrijd te laten komen. Door Frank Eulderink van rechts en Tim Zwienenberg van links werden voorzetten op maat afgeleverd die steeds net werden gemist door de andere spelers.

In de 65e minuut werd het wel 3-0, toen een voorzet van Frank slordig werd weggewerkt door de Be Quick verdediger en de afvallende bal voor de voeten van Luuk Geelen kwam die strak inschoot. Hij zorgde ook voor de 4-0 in de 73e minuut door te scoren nadat Melvin Degenaar de bal op hem door kopte.

Door de overwinning komt Quick op 26 punten uit zeventien wedstrijden en scoorde het in totaal 47 keer en kreeg het 36 treffers tegen. De laatste vier duels werden gewonnen met 19 doelpunten voor en 6 tegen. De doelpunten worden steeds door andere spelers gemaakt en uit alle linies. Tim maakte er drie in de laatste 4 wedstrijden, Jelle drie in de laatste drie en Luuk drie in de laatste twee. Daarbij scoren ook de 3 spitsen regelmatig.

Na de zege van gisteren is Quick’20 opgeklommen naar de 2e plek in de Tweede Periode waarin het na 7 wedstrijden met 15 punten één punt achterstaat op de nummer één RKAVV, met nog drie duels te gaan in die periode. Theoretisch is het dus mogelijk dat er via de nacompetitie een plek in de Derde Divisie Zondag wordt bereikt, terwijl de hoofdmacht komend seizoen overstapt naar de Zaterdag, waar het volgens de huidige gegevens uit zal komen in de Tweede Klasse.

Quick’20 – Be Quick 1887 4-0 (2-0).
Score: 1. Leenders 1-0, 3. Zwienenberg 2-0, 65. Geelen 3-0, 73. Geelen 4-0.

Quick’20: Peterman, Goorhuis Oude Sanderink, Coolen, Heskamp (78. van Houten), Zwienenberg, Geelen, Stolker, Leenders, Eulderink (75. Wevers), Degenaar, Köse (66. Rickhoff).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube