Nieuws

Quick‘20 ZA1 doet goede zaken in Zwolle: 1-3 winst op ZAC

maandag 3 februari 2020 - Senioren


Afgelopen zaterdag stond een cruciaal duel op het programma voor Quick‘20 ZA1. De uitwedstrijd tegen ZAC in Zwolle. Voor de thuisclub gold trouwens hetzelfde, een zogenaamd zespuntenduel.

 

De eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, al begon de thuisploeg beter aan de wedstrijd door een paar mogelijkheden te creëren, zoals in de vierde minuut toen er vanuit kansrijke positie over werd geschoten, in de achtste minuut en bal voorlangs werd gekopt en in de negende minuut Willem Kienhuis, teruggekeerd uit Bologna, een aanvalspoging ternauwernood wist te blokkeren.

In de 23ste minuut kreeg de thuisploeg misschien wel de grootste kans, toen een prachtige voorzet vanaf de rechterflank door de spits net niet ingekopt kon worden. De bezoekers hadden het moeilijk en kwamen nauwelijks tot kansen. In de 25ste minuut werd een schot van Lars Spit geblokt en Lennart Jansink miste in de 27ste minuut op een haar een scherpe voorzet van Lars Spit. In de 31ste minuut en schot van Willem Huitink, maar hij schoot naast.

Eigenlijk neutraliseerden beide ploegen elkaar op dit moment en het was duidelijk dat – tenminste voor de neutrale toeschouwers- het duel een doelpunt nodig had. En die kwam er in de 32ste minuut en eigenlijk uit het niets. Een goede voorzet van rechts vond de vrijstaande Lars Spit, die met een listige kopbal doelman Puck Pool verschalkte: 0-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van deze voorsprong, want in de 35ste minuut maakte Saba Gwedelidze met een bekeken schot er 1-1 van. Met deze stand gingen beide ploegen naar de thee.

 

In de tweede helft een licht ander spelbeeld, misschien door toedoen van de wind die strak over het veld woei en zodoende af en toe verzorgd voetbal in de weg stond. Aanvankelijk waren er weer kansjes voor de thuisploeg. In de 54ste minuut een kopbal over het doel van Sander Vis, en in de 60ste minuut verkeek Sander Vis zich bijna op een schot van Boaz Smits. Aan de andere kant miste Lennart Jansink andermaal een voorzet van Lars Spit, alvorens de bezoekers d.m.v. dezelfde Lennart Jansink de leiding in d wedstrijd namen. Een onderschepping op het middenveld leidde tot een snelle uitbraak waarbij Milan Braam de bal op het juiste moment in de loop van Lennart Jansink schoof en deze rondde koeltjes af met een diagonale schuiver: 1-2.

In deze fase was de bezoekende partij duidelijk de bovenliggende partij en wisten de gastheren geen vuist te maken. In de 77ste minuut gaven de Oldenzalers de gastheren de genadeklap: een goede individuele actie van Florian Boitelle en een dito voorzet werd van dichtbij tegen de netten geramd door Lars Spit: 1-3. Trainer John Beijen van de thuisclub bracht nog wel Joost Ottens, maar zin mannen waren niet in staat zijn aanwijzingen  op het veld te vertalen in daden. Wel kwam de meest opvallende Zwollenaar Boaz Smits nog tot een paar schoten, maar Sander Vis stond zijn mannetje door de bal prachtig onder de lat weg te rammen.

De Oldenzalers verzuimden om de gastheren verder pijn te doen ondanks de ruimtes die zij weg moesten geven. Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Braaksma gingen de felicitaties naar de Oldenzalers en trainer Tim Engbers, die na de wedstrijd zijn mannen op de hoogte bracht van het feit dat hij volgend seizoen de ploeg van Hulzense Boys onder zijn  hoede heeft. Met deze overwinning verschaften de Oldenzalers zich wat lucht op de ranglijst en zullen proberen om volgende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vroomshoopse Boys (Vondersweide, 15.00u) hieraan een vervolg te geven.

 

Opstelling: Sander Vis, Mats Winkelhuis, Willem Kienhuis, Engin Demir, Joris Snijders, Jaap Oude Voshaar (Wes Beuvink), Willem Huitink, Milan Braam ©, Lennart Jansink (Tommie Nuchelmans), Rick Groenewold (Florian Boitelle), Lars Spit.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube