Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – Be Quick 1887 – Zondag 2 februari 14.00

vrijdag 31 januari 2020 - 1e selectie


Be Quick 1887 is natuurlijk een echte oude bekende voor Quick’20.

In de Hoofdklasse kwamen ze geregeld tegen elkaar uit en ook in de 3e Divisie ontmoetten ze elkaar vier maal. Afgelopen seizoen speelde Quick’20 nog in de 3e Divisie, terwijl Be Quick 1887 uit die divisie al een jaar eerder degradeerde. Dit seizoen spelen ze weer tegen elkaar, nu in de Hoofdklasse. In Haren eindigde de wedstrijd op 10 november 2019 in een gelijkspel, 1-1.

 

Het kon voorlopig wel eens de laatste keer worden dat beide ploegen tegen elkaar uitkomen, want Be Quick 1887 blijft het zondagvoetbal trouw, terwijl de hoofdmacht van Quick’20 vanaf het komende seizoen op zaterdag speelt. Historisch blijft natuurlijk het onderlinge duel op de laatste competitiedag in het seizoen 1992-1993 toen Quick’20 thuis met 5-0 won en daarmee kampioen werd van de Hoofdklasse, toen nog het hoogste niveau in het amateurvoetbal. De bezoekers vierden de titel toen uitbundig mee in de kantine van Quick’20.

 

Dit seizoen begon voor beide ploegen niet sterk en Be Quick 1887 ging de winterstop zelfs in met een nederlaag en Quick’20 won de laatste wedstrijd voor de winterstop. Beide teams zijn uitstekend aan het kalenderjaar 2020 begonnen. Be Quick 1887 won  thuis met 5-0 van MSC en afgelopen zondag uit met 4-0 bij kampioenskandidaat Hoogeveen. Quick’20 won tweemaal achter elkaar in uitwedstrijden, eerst met 5-4 bij SDO, na een 3-0 achterstand bij rust en afgelopen zondag met 6-1 bij MSC na een ruststand van 1-1.

 

Quick’20 staat nu op de 8e plaats met 23 punten en Be Quick staat 12e met 20 punten, allebei uit 16 wedstrijden. Quick’20 heeft 43 keer gescoord en kreeg 36 treffers tegen, doelsaldo is plus 7. Be Quick scoorde 28 keer en kreeg er 18 tegen, doelsaldo van plus 10.

Beide teams scoren er de laatste 2 duels dus lustig op los en incasseerde Quick’20 5 goals, Be Quick hield het doel helemaal schoon. Het zal geen verbazing wekken als Quick’20 in dezelfde basisopstelling zou beginnen als in de voorgaande twee uitwedstrijden, die werden gewonnen.

Het thuispubliek verwacht nu ook een overwinning. Het is nooit gemakkelijk tegen Be Quick, want beide teams zijn in het algemeen goed aan elkaar gewaagd.

_____________________________________________________________
Arbitrale leiding

Scheidsrechter         :  D. Pals

Ass.scheidsrechters :  C.I. Arevalo de Weever en S. Kiremit
_____________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube