Nieuws

Quick’20 ZA1 vergeet IJVV de genadeklap te geven en krijgt de rekening gepresenteerd

dinsdag 28 januari 2020 - Senioren


Afgelopen zaterdag was op sportpark Vondersweide de confrontatie tussen Quick ’20 en IJVV; beide ploegen stonden gelijk op de ranglijst en konden beide de drie punten goed gebruiken.

Vanaf de aftrap trok de thuisploeg ten aanval en reeds in de vierde minuut leidde dit tot een doelpunt. Nadat Boyd Roord, die prachtig vrijgespeeld werd, nog op de keeper was gestuit, trof Lars Spit wel doel. Een aardig steuntje in de rug voor de mannen van Tim Engbers. Ook hierna was de thuisploeg de bovenliggende partij en had de bezoekende ploeg de grootste moeite om in de wedstrijd te komen.

In de 16de minuut moest de Ijsselmuidense doelman Jasper Fix reddend optreden bij een knap schot van Mats Winkelhuis, maar ruim een minuut later moest hij zich gewonnen geven bij een fraaie kopstoot van Joris Snijders op een even fraaie voorzet van Rick Groenewold. De gastheren probeerden door te drukken, maar al hun pogingen ten spijt wisten zij niet (meer) te scoren. Lennart Jansink besloot een aanval door naast te schieten, een slim balletje van Milan Braam op Boyd Roord ging eveneens naast en een combinatie tussen Rick Groenewold en Milan Braam werd iets te ver doorgevoerd, zodat geen van beiden tot een schot kon komen. En zoals dat zo vaak gaat in een voetbalwedstrijd wanneer de ene partij niet scoort, dan valt de goal aan de andere kant.

Zo geschiedde ook nu. IJVV, tot op dit moment niet in de wedstrijd, onmachtig in de aanval, kwam op 2-1 door een doelpunt van Raymon Beuling, na een gruwelijke verdedigingsfout aan Oldenzaalse zijde. Met deze stand floot de heer Kiremit, arbiter van dienst, de beide ploegen richting de kleedkamer.

De tweede helft was nog nauwelijks op gang, toen Lars Spit alleen voor de keeper een dot van een kans kreeg, maar helaas hielp hij deze om zeep. Vervolgens werd duidelijk dat de bezoekers uit een ander vaatje tapten, ze zetten meer druk op de Oldenzaalse verdediging en werden bijgevolg ook gevaarlijker voor het doel van Sander Vis. Vooral met hun in swingende corners wisten zij gevaar te stichten. De thuisploeg speelde slordig op dit moment, zij wist er niet meer uit te komen. Nadat Rico Westendorp reeds een kans had gemist en er een corner was naast gekopt en eentje gevaarlijk voorlangs was gegaan, Sander Vis een prima redding in huis had, werd het in de 83ste minuut 2-2 door Willem Bel, de beste man aan IJsselmuidense kant.

Nu ging de thuisploeg plots weer voetballen en kreeg zij ook kansen, maar het geluk was niet aan de zijde van Lars Spit (87ste minuut). Een minuut later vergiste Willem Bel zich door een te korte terugspeelbal op zijn doelman, de ingevallen Tommie Nuchelmans anticipeerde goed en wist doelman Fix te verschalken: 3-2 en hij leek hiermee ook de matchwinner te worden, maar – helaas voor de thuisploeg- niets bleek minder waar.

De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker en waren genoodzaakt de bal ietwat opportunistisch hoog voor de pot te gooien. Een van deze ballen werd door Luc Kalter op het doel gekopt en hoewel Sander Vis met een katachtige reactie de bal nog wist te keren, deed hij dit kennelijk achter de doellijn: 3-3. In de absolute slotfase haalde

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube