Nieuws

Wedstrijdverslag MSC – Quick’20

maandag 27 januari 2020 - 1e selectie


Quick’20 zet veldoverwicht na rust wel om in doelpunten en behaalt monsteroverwinning van 6-1 op MSC.

Het dagblad van het Noorden doet Quick’20 toch echt tekort met de opmerking dat de fut eruit is bij MSC en dat voetbal daar bijzaak is geworden op zondag. MSC had na 5 wedstrijden 7 punten en Quick’20 had er na 5 maar 6. Voor de wedstrijd van gisteren stond MSC op 11 en Quick’20 op 20 punten, wat betekent dat de ploeg uit Meppel er in 10 wedstrijden vier punten bij haalde en Quick’20 veertien. Het ligt dus bij MSC niet aan de overgang van het zondag- naar het zaterdagvoetbal dat het daar momenteel slecht gaat, de kwaliteit is waarschijnlijk ook minder dan bij de meeste andere teams in de hoofdklasse.

Quick’20 begon met dezelfde basiself als vorige week en had ook nu in de beginfase voldoende kansen om op voorsprong te komen. Jip Kemna zag in drie minuten dat drie schoten op het doel of door de keeper tot corner werden gewerkt of op de doellijn door een verdediger werden gestopt. Het eerste kwartier was het alleen Quick’20 dat voetbalde. Jammer genoeg werden soms riante kansen niet benut.

Ja en dan gaat die eeuwenoude voetbalwet weer op dat als je zelf niet scoort de tegenstander het wel doet.  Het was Stef Beute die met een mooie lob doelman Bob Peterman kansloos liet en MSC na 23 minuten op 1-0 zette. Niet veel later had Remco van Keulen de 2-0 op zijn schoen toen hij de bal langs de al verslagen doelman Peterman schoot. Via de paal rolde de bal het veld weer in en bleef het 1-0 voor MSC. Daarmee bleef Quick’20 het doemscenario van vorige week bespaard toen het de rust in ging met een 3-0 achterstand. Nu was het uitblinker Tim Zwienenberg die op slag van rust zorgde voor de verdiende gelijkmaker van Quick’20, 1-1.

Na de theepauze ging Quick’20 meteen op jacht naar meer en al in de 50e minuut had het succes toen het 1-2 werd door Frank Eulderink. Na een aanval op links via Cem Köse en Jip Kemna die de bal breed legde schoot Frank de bal keihard in de verste benedenhoek. De rest van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer richting het Meppelse doel, al duurde het tot de 75e minuut voordat er weer werd gescoord door de uitploeg. Tim Leenders maakte gebruik van de slechte organisatie in de verdediging van MSC en kopte de 1-3 binnen. In de tussentijd had Melvin Degenaar de pech dat de bal via de binnenkant van beide palen weer in het veld kwam. MSC had wat schaarse uitvallen die weinig gevaar opleverden en in de lucht was er altijd Cas Goorhuis op Sanderink nog die de bal weg kopte.

 

In de laatste vijf minuten werd het enorme veldoverwicht van Quick’20 nog in drie doelpunten omgezet. De een nog mooier dan de ander, vooral de eraan voorafgaande combinaties.

De vierde goal was een heel speciale, want de uittrap van Bob Peterman bereikte Frank Eulderink op rechts en toen hij op snelheid lag, gaf hij een loepzuivere voorzet op Cem Köse die de bal makkelijk kon inschieten, 1-4. Invaller Wesley van Houten kwam in de 87e minuut geweldig mee op en gaf een voorzet op maat op de tweede invaller Dylan Rickhoff die keihard de
1-5 inkopte. Het laatste doelpunt van Quick’20 was misschien wel de allermooiste.   De derde invaller Luuk Geelen haalde verwoestend uit van 20 meter en liet de keeper van MSC kansloos 1-6. MSC had het aan haar doelman te danken dat Quick’20 maar met 5 doelpunten verschil het veld verliet door met zijn vuisten en voeten meerdere goals te voorkomen.

Zo is Quick’20 uitstekend begonnen aan dit nieuwe kalenderjaar met zes punten in twee wedstrijden en 11 doelpunten voor en vijf tegen.
Wat ook zeer positief is dat de zes goals in Meppel door zes verschillende spelers werden gemaakt en ook in Bussum werden de vijf goals verdeeld over vier spelers.

MSC – Quick’20 1-6 (1-1).
Score: 23. Beute 1-0, 41. Zwienenberg 1-1, 50. Eulderink 1-2, 74. Leenders 1-3, 85. Köse 1-4, 89. Rickhoff 1-5, 90. Geelen 1-6.


Quick’20:
Peterman, Goorhuis Oude Sanderink, Coolen (60. van Houten), Heskamp, Zwienenberg, Kemna (77. Geelen), Stolker, Leenders, Eulderink, Degenaar (67. Rickhoff), Köse.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube