Nieuws

Voorbeschouwing MSC – Quick’20

zaterdag 25 januari 2020 - 1e selectie


In de thuiswedstrijd tegen MSC op 29 september 2019 stond Quick’20 al na 22 minuten met 1-2 achter en was het gedurende de rest van het duel op zoek naar de gelijkmaker en de winst. Een overwinning werd het niet, wel was het Dylan Rickhoff die in de 93e minuut de verlossende en zeer verdiende gelijkmaker scoorde, waardoor de eindstand 2-2 werd. Na die wedstrijd kwam Quick’20 op 6 punten en MSC op 7 uit 5.

Er is inmiddels het nodige veranderd in de stand op de ranglijst want na 15 wedstrijden staat Quick’20 op de 9e plek met 20 punten en een doelsaldo van plus 2 en MSC staat op de 15e en voorlaatste plaats met 10 punten en een doelsaldo van min 33. Bij MSC kan de stand op de ranglijst geen gevolg zijn van hun besluit om over te gaan naar het Zaterdagvoetbal en de Zondag de rug toe te keren, want dat is pas vorige week besloten. MSC zal volgend seizoen moeten beginnen in de laagste klasse op zaterdag, waar hun ZA1 al speelt, zonder dat daar zicht is op promotie naar een hogere klasse. Quick’20 hoopt volgend seizoen in de 2e Klasse Zaterdag te kunnen beginnen met als uitgangspunt dat het huidige ZA1 zich handhaaft in die klasse.

De resultaten van afgelopen zondag kunnen wel te maken met het besluit van beide verenigingen om naar de zaterdag te gaan. Bij MSC werkte dat besluit averechts gezien de uitnederlaag van 5-0 bij Be Quick 1887. Bij Quick’20 ging het heel anders en werd een 3-0 achterstand bij rust omgezet in een 4-5 overwinning bij SDO door een onbevangen spelend Quick’20. Het lijkt erop en dat zou geweldig zijn dat Quick’20 Zondag 1 er alles aan doet om de zondag met opgeheven hoofd te verlaten en zo hoog mogelijk te eindigen in de Zondag Hoofdklasse A. In de 1e Periode haalde Quick20 11 punten uit 10 en in de nu lopende 2e Periode haalde Quick’20 er 9 uit 5.

Wat zou het mooi zijn als het team mee zou doen om de strijd om de bovenste plaats in de 3e Periode, die begint op 8 maart met een uitwedstrijd tegen de huidige koploper JOS Watergraafsmeer uit Amsterdam, dat nu bovenaan staat in de 2e Periode. De eerste Periodetitel ging naar Hollandia uit Hoorn. Het is aanstaande zondag zoals altijd voor de supporters nu nog onbekend met welke elf Quick’20 aan de aftrap begint. Defensief staat het nog steeds niet naar behoren bij Quick’20, aanvallend gaat het beter en als er zo wordt gespeeld als in de tweede helft afgelopen zondag bij SDO dan kan het team vol vertrouwen afreizen naar Meppel, waar MSC zich zeker niet zo gewonnen zal geven. Ook zij zullen met een goed resultaat afscheid willen nemen van de Hoofdklasse.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube