Nieuws

Quick’20 JO 19-3 begint tweede seizoenshelft met kleine nederlaag!

dinsdag 21 januari 2020 - JO19-3


Zaterdag 18 januari 2020 beginnen we aan de 2e seizoenshelft. Helaas hebben Niek en Quinten aangegeven te stoppen met voetbal en beginnen met 13 spelers aan deze reeks. We hebben echter in de winterstop goede afspraken gemaakt met JO19-2 en dit keer speelt Josi met ons mee. Dat is mooi want hierdoor hebben we gelukkig een aanvaller in het elftal. We starten vandaag in een 4-4-2 opstelling.

Met Excelsior’31 JO19-2 treffen we een goede tegenstander die een klasse boven ons speelt. Excelsior begint de wedstrijd goed en we laten hen het spel maken. Halverwege de eerste helft scoren zij, bij een gelijk opgaande strijd, met een mooie kopbal de 1-0. In de rest van de eerste helft is het echter Quick dat de betere kansen krijgt. Allereerst kopt Koen de bal op de paal en deze gaat via de andere paal helaas weer uit het doel. Vervolgens haalt Maarten vanaf rand 16 hard uit met links, maar zijn schot eindigt op de kruising. Tot overmaat van ramp weet ook Huub slechts het houtwerk te raken. Helaas is voor ons 3 keer dus geen scheepsrecht.

In de rust geeft Trainert Lupker de jongens een compliment voor de hechte verdediging en geeft aan dat onze kansen zullen komen. Thijs en Joop komen in het veld voor Benk en Luuk. In de tweede helft is Excelsior in de beginfase sterker en maakt uit een goede aanval de 2-0. De jongens gaan echter niet bij de pakken neerzitten en Huub scoort vrij snel erna de aansluitingstreffer: 2-1. De jongens ruiken bloed en gaan er vol voor. Er volgt een licht overwicht maar geen doelpunten. Tot het moment waarop Josi op ongeveer 35 meter van het doel de bal krijgt en ziet dat de doelman te ver voor zijn goal staat. Met een prachtige boogbal schiet hij de bal tegen de touwen 2-2. Het team ruikt de overwinning en drukt verder op de defensie van Excelsior. Huub gaat alleen op het doel af en lijkt te gaan scoren. De tegenstander pakt hem echter vast, Huub rukt zich los, de tegenstander schopt, Huub loopt door en daarna houdt de tegenstander weer vast….  Dat alles in het strafschopgebied. Iedereen denkt dan: penalty. Tot ontzetting van de ploeg fluit de tot dan toe prima scheidsrechter niet en het blijft dus 2-2. Erg jammer dat in zo’n duidelijke situatie het clubhart van de scheids harder klopt dan het KNVB hart….

De slotfase is voor Excelsior. Ze drukken op onze defensie en maken in de slotfase, nadat Jord eerst nog knap de bal uit zijn doel slaat, de 3-2. Kort daarna volgt uit een vlot genomen vrije trap de 4-2. Dat is gelijk de eindstand. Al met al een mooie oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander. Rest mij Quick’20 te bedanken voor het organiseren van deze leuke oefenwedstrijd en op naar volgende week. Dan is Quick’20 JO19-4 onze tegenstander.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube